Kamp om kødkunder i Ringe: Rullende slagterbutik mødes af kritik fra konkurrent

Bernt Augustini på udkig efter lammerullepølse. Den havde Simone Jensen ikke i køledisken på premieredagen på Torvet i går. Foto: Uffe Tønning

Kamp om kødkunder i Ringe: Rullende slagterbutik mødes af kritik fra konkurrent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torvehandlen i Ringe er nu udvidet med slagtervarer. Det får byens egen slagter til at kritisere kommunen for at spænde ben for hans forretning.

Ringe: To iværksættere fra Aarup har lejet den sidste ledige stadeplads på Torvet i Ringe, hvor de hver fredag vil falbyde kød i gængse udskæringer samt pålæg og røgvarer.

Fyns Gourmetkød kalder Per Rasmussen og Simone Jensen deres nystartede firma. Konceptet er nyt på Fyn, men findes andre steder i landet - måske mest i hovedstaden.

Med en rullende slagterbutik tager de del i torvehandlen i Odense og Ringe. Salgsvognen var første gang i Ringe i fredags, mens der allerede har været et par handelsdage på Sortebrødre Torv i Odense.

- Starten gik egentlig efter vores forventninger, og anden gang fik vi positive tilbagemelinger fra kunder, der handlede hos den første dag, fortæller Simone Jensen, der kommer til at stå bag disken på de fleste torvedage.

Til daglig studerer hun tysk og virksomhedskommunikation på SDU. Hendes kompagnon, Per Rasmussen, er udlært slagter, og han fik idéen til den rullende slagterbutik, da han så en salgsbil annonceret til salg i avisen.

Kødet får de fra Svendborg Slagtehus, mens udskæringer og tilberedning af røgvarer og pålæg finder sted i en tidligere slagterforretning i Aarup.

Retningslinjer for torvehandel
For 10 år siden vedtog kommunalbestyrelsen et sæt retningslinjer for torvehandel i Faaborg og Ringe. Administrationen ligger hos Vej og Trafik i Faaborg.Retningslinjerne omfatter pris og størrelse for for stadepladser ved de ugentlige torvedage, samt regler for renholdelse, opstilling af boder og el-forbrug.

Tilladelse til torvehandel skal søges skriftligt. Ansøger skal være momsregistreret, men i øvrigt stilles ingen krav om vareudvalg eller lignende. Det er stadeholders eget ansvar at indhente fornøden godkendelse fra fødevaremyndigheder eller lignende.

Læs retningslinjerne her.
John Breum er utilfreds med, at Faaborg-Midtfyn Kommune har tilladt en konkurrent på Torvet. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
John Breum er utilfreds med, at Faaborg-Midtfyn Kommune har tilladt en konkurrent på Torvet. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

Kommunalt benspænd

Det samme slagtehus leverer kød til John Breum, som for knap et år siden overtog den lukkede slagterbutik i Jernbanegade under navnet Midtfyns Slagteren. Han er langtfra begejstret ved udsigten til en konkurrent på Torvet.

- Fredag er min bedste dag, og havde jeg nu været i gang i 10 år, så jeg havde nået at opbygge en kapital, kunne jeg bedre tage konkurrencen op, siger John Breum.

Efter nyhedens interesse for den genåbnede slagterforretning lagde sig lidt, har han siden årsskiftet kæmpet med vigende omsætning. Det skulle den kommende grillsæson have rådet bod på.

- Fra påsken og tre måneder frem er jo årstiden for slagterne, bemærker John Breum.

Sin kritik retter han især mod Faaborg-Midtfyn Kommune, der har givet Fyns Gourmetkød tilladelse til en stadeplads på Torvet i Ringe.

- Kommunen har opfordret mig til at at deltage i et initiativ om at styrke det lokale erhvervsliv på gadeplan. Samtidig spænder kommunen ben for min forretning ved at tillade en anden slagter på Torvet. Det hænger bare ikke sammen. Svaret ville måske være givet på forhånd, men jeg synes godt, at kommunen kunne lave en høring, når det drejer sig om tilladelser til torvehandel - ligesom det er tilfældet, hvis man vil bygge noget, siger John Breum.

Konkurrencefordel

- Vi har nok hørt lidt rygter om det, så jeg vil gerne understrege, at vi har jo ikke lavet vores forretning for at genere nogen. En sund forretning skal kunne tåle lidt konkurrence, og for kunderne kan det kun være en fordel med et større udvalg, siger Simone Jensen.

Efter John Breums opfattelse er der ikke tale om konkurrrence på lige vilkår.

- Set fra mit synspunkt sælger vi nogle af de samme varer, men har ikke de samme omkostninger. Jeg har en husleje, der er meget højere end prisen på en stadeplads på Torvet, bemærker han.

Kamp om kødkunder i Ringe: Rullende slagterbutik mødes af kritik fra konkurrent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce