Kaffesnak og babypludder: Barselscafé i Ringes stationsbygning skal samle byen


Kaffesnak og babypludder: Barselscafé i Ringes stationsbygning skal samle byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen "Liv i Ringe Stationsbygning" afholdt torsdag deres første barselscafé. Et vigtigt skridt for den samlede plan om at skabe mere liv i Ringe by.

Ringe: Torsdag formiddag holdt barnevogne på rad og række foran stationsbygningen i Ringe. Indenfor var omdrejningspunktet byens yngste borgere. Foreningen "Liv i Ringe Stationsbygning" skød deres første ugentlige barselscafé afsted, hvor alle forældre med deres små guldklumper kan komme og få en snak og en kop kaffe med ligesindede.

Arrangøren af barselscaféen, Anne Farup, er glad for konceptet. Som forælder selv forstår hun vigtigheden af et frirum, hvor man har mulighed for at koble af med at møde andre helt uforpligtende.

- Det smukke ved at kunne lave sådan et arrangement, som det her, er, at man giver folk mulighed for at danne sig nye venskaber - især som tilflytter. Når man er på barsel, kan man nogen gange føle sig lidt ensom, så her forstår vi hinanden og kan hjælpe hinanden, fortæller Anne Farup.

Hun er også af den overbevisning, at børnene også får noget ud af det - glade forældre er forældre med mere overskud i hverdagen, takket være dette tilbud.

Det smukke ved at kunne lave sådan et arrangement som det her er, at man giver folk mulighed for at danne sig nye venskaber - især som tilflytter. Når man er på barsel, kan man nogen gange føle sig lidt ensom, så her forstår vi hinanden og kan hjælpe hinanden.
Anne Farup, arrangør af barselscaféen

Potentielt "Barsel-Mekka"

Caféen er blot et ud af en række projekter som "Liv i Ringe Stationsbygning" har støbt sammen for at få mere liv til byen. Det er dog ikke kun forældre fra Ringe, der var mødt op til caféen. Et par af forældrene kom hele vejen fra Odense, fordi tilbuddet i Ringe var lettere at komme til.

Anne Farup er ikke i tvivl om, at Ringe er meget på forkant, når det gælder kultur/fritidstilbud til børn, og at denne café kan være et glimrende tilløbsstykke.

- Kulturtilbud til børnene i Ringe er vanvittige gode, men det starter i en 3-4 års alder. Her håber vi på at kunne hjælpe ved muligvis at få arrangeret børnerytmik, efterfødsels-træning og oplæg fra jordmødre og sundhedsplejersker. Måske kan vi blive et slags Barsel-Mekka på sigt, siger Anne Farup.

Barselscaféen afholdes hver torsdag fra 9-12 i Stationsbygningen.

Kaffesnak og babypludder: Barselscafé i Ringes stationsbygning skal samle byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce