Kærestevold: 15-årig forfatter fra Ringe vinder pris

Forfatter Sebastian Bune overrakte som fagdommer diplomet til Fie Stubgaard Larsen ved offentliggørelsen i Eigtveds Pakhus forleden. Foto: Det Kriminalpræventive Råd

Kærestevold: 15-årig forfatter fra Ringe vinder pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årig forfatterspire vandt kreativ konkurrence, der skal være med til at sætte fokus på kærestevold.

Ringe: De fem dommere var ikke i tvivl, da de skulle finde en vinder af en kreativ konkurrence om kærester og kontrol. De valgte 15-årige Fie Stubgaard Larsen fra 8. X på Tingagerskolen, og forleden var hun i København for at få overrakt førstepræmien på 5000 kroner.

Fie Stubgaard Larsen deltog i kategorien 7.-9. klasse med novellen "Fordi han valgte mig ...", som er en fortælling om en pige, hvis kæreste tager kontrollen over hendes liv.

Konkurrencen var udskrevet af ligestillingsministeren sammen med Bryd Tavsheden og Det Kriminalpræventive Råd. Formålet er at få unge til at forholde sig til kærestevold, til at debattere og reflektere over, hvad et godt kæresteforhold er, og hvad der er i orden i et kæresteforhold.

Dommerpanelet bestod ud over ligestillingsminister Karen Ellemann, af generalsekretæren for Bryd Tavsheden Isabella Wedendahl og formanden for Det Kriminalpræventive Råd Henrik Dam samt af skuespiller og filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup og forfatter Sebastian Bune som fagdommere.

Fies novelle vandt gruppe A foran en musikvideo fra 9. klasse på Vejle Friskole, mens gruppen for 10. klasse og ungdomsuddannelser blev vundet af to elever fra Teknisk Gymnasium Hillerød, der har lavet en film. Her gik andenpræmien til et par elever fra Aurehøj Gymnasium i Gentofte. Alle bidrag kan ses på brydtavsheden.dk.

Kærestevold: 15-årig forfatter fra Ringe vinder pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce