Kære politiker - lad os få gratis busser i Årslev


Kære politiker - lad os få gratis busser i Årslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKAL DEBAT

Af Sv. Heden AndersenHybenvænget 8, Nr. Lyndelse.

I mere end et års tid har gratis buskørsel været til politisk debat i Årslev Kommune.

Blandt andre var ældrerådet initiativtager til debatten. På baggrund af debatten er der skabt forventninger om, at der fra efteråret 2001 bliver indført gratis buskørsel for alle borgere i kommunen.

Såvidt jeg og andre har kunnet lytte os til, har der været en positiv stemning blandt vore kommunalpolitikere for gennemførsel af planen - gratis buskørsel.

Ikke mindst vi lidt ældre - nogle uden bil eller andet transportmiddel - vil få megen glæde af gratis buskørsel. Her tænker jeg blandt andet på muligheder for besøg på kommunens eneste bibliotek i Sdr. Nærå. Som bekendt er alle vores biblioteksfilialer nedlagte.

Under de givne bygningsmæssige forhold har Årslev et godt bibliotek, der blandt andet byder på udstillinger, foredrag med videre. Dertil altid en venlig og hjælpsom vejledning og betjening. (Det er tiltrængt med et nyt hovedbibliotek beliggende midt i kommunen.)

Som pensionist vil det være rart med gratis buskørsel. Vi, der har bil, vil spare på benzin og slid på vores veje. Med gratis buskørsel vil mange ældre uden tvivl komme oftere på biblioteket.

At der naturligvis vil være pause mellem ankomst og næste busafgang, gør det næppe kedeligt at være på biblioteket, der blandt andet har landsaviserne, mange tidsskrifter med videre, som besøgende kan fordybe sig i.

Endnu findes der ikke en automat i biblioteket, hvor besøgende i ventetiden kan købe en kop kaffe/te/chokolade eller sodavand og eventuelt hygge sig med andre gæster.

"Ud at se med DSB" ændres til: "Ud at se med Årslev-bussen". De, der ikke har ærinde på biblioteket eller rådhuset får mulighed for at tage en tur rundt i kommunen og nyde de skiftende årstider. På ture rundt i kommunen er der mulighed for socialt samvær og etablering af nye kontakter med andre "gratister"

Borgere, der i deres fritid deltager i sport, undervisning med videre, slipper for at cykle i efterårs- og vintermånederne.

Skuf ikke vore forventninger, kære politikere, når beslutning om gratis buskørsel i Årslev skal tages.

At tilrettelægge en køreplan, der vil tilgodese flest mulige borgere - "gratister" - kan måske være et problem, men næppe større, end at det kan løses.

Kære politiker - lad os få gratis busser i Årslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce