K-politikere imod ny chefkabale i ældre-plejen


K-politikere imod ny chefkabale i ældre-plejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG-MIDTFYN: Duer ikke. Væk.

Sådan lyder i helt kort form de konservative kommunalpolitikeres reaktion på et nyt forslag til, hvordan den faaborg-midtfynske ældrepleje kan organiseres bedre - ved at ansætte fire nye chefer.

Tankegangen er ellers, at de fire nye chefer skal glide ind som bindeled mellem lederne på ældrecentrene og i hjemmeplejen og så den kommunale topledelse. Derved skulle samarbejdet i ældreplejen styrkes til gavn for borgerne.

Vurderingen i den konservative lejr er imidlertid, at fire nye chefer er forkert medicin til den økonomisk pressede ældrepleje.

Tjener to herrer

Helt basalt vurderes problemet nemlig at være, at lederne af både ældrecentre og hjemmeplejen i dag står til ansvar overfor kommunens direktion frem for ældrechefen.

Det mener i hvert fald Svend Johnsen, tidligere medlem af kommunalbestyrelsen i den gamle Årslev Kommune for de konservative.

På vegne af de to nuværende konservative kommunalpolitikere, Grete Justesen og Søren Clemmensen, har han forfattet et høringssvar, der går stærkt i rette med planen om fire nye chefer.

- I dag kører plejecentrene i hver sin retning. Problemet er, at alle institutioner refererer direkte til direktionen, siger Svend Johnsen, der i årevis har arbejdet som konsulent i ledelse.

Det er et problem, fordi det så kun er direktørerne i kommunen, der kan opsamle erfaring fra hele ældreplejen. Og da direktørerne selvsagt har mange andre opgaver, risikerer vigtig viden fra ældreplejen at strande på rådhuset. Konsekvensen er, at ældreplejens folk ikke får lært nok af hinanden i kampen for at finde de bedste løsninger til de billigste penge. Vurderer altså de konservative.

Ud med grønthøsteren

- Hvis man i ældreplejen var bedre til at lære af hinanden, så kunne der effektiviseres, og så slap vi for, at der skulle spares efter grønthøstermetoden, siger Svend Johnsen med tanke på det krav om at spare to procent, som politikerne for nylig stillede til de fleste kommunale institutioner.

Svend Johnsen mener, at det eneste rigtige er at lade lederne på ældrecentrene og i hjemmeplejen sortere under ældrechefen frem for kommunens direktion.

- Og så kunne vi spare de fire nye ledere, siger Svend Johnsen.

Først til september skal kommunalbestyrelsen beslutte, hvordan ældreplejen skal organiseres i fremtiden.

K-politikere imod ny chefkabale i ældre-plejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce