Julerengøring blandt ejerne i Faaborg-firmaet Kami

Manøvren betyder blandt andet, at ingeniør Nis Bjerring er blevet en mere ligeværdig partner med de øvrige ejere af Kami-gruppen. Akivfoto: Robert Wengler

Julerengøring blandt ejerne i Faaborg-firmaet Kami

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kami-gruppen har ryddet op i en upraktisk og svært overskuelig ejerstruktur - fremover bliver det nemmere at lave ejerskifter.

Faaborg: Den faaborgensiske stålvirksomhed Kami har haft gang i en større julerengøring, når det gælder ejerstrukturen.

Manøvren indebærer blandt andet, at der er etableret et helt nyt holdingselskab - Kami Holding Faaborg ApS - der er blevet moderselskab for de tre produktionsselskaber Kami Stål A/S, Kami Jern ApS og ingeniørselskabet Cotech ApS.

Kami-gruppens fem ejere, Ole Billum Jensen, Peter Billum Jensen, Nis Bjerring, Claus Erland Eskildsen og Henrik Kragh ejer hver især andele af holdingselskabet. De tre førstnævnte har andele på hver 25 procent, mens Claus Erland Eskildsen og Henrik Kragh hver ejer 12,5 procent.

- vi har haft en lidt vanskelig selskabsstruktur, og den var efterhånden blevet lidt for bøvlet at have med at gøre. Strukturen er jo opstået ved knopskydning hen over årene, og der var efterhånden opstået et stort behov for at få gjort strukturen mere simpel og gennemskuelig, fortæller direktør Claus Erland Eskildsen.

En del af oprydningen var også at få skilt de amerikanske aktiviteter i selskabet Kami Tech Inc. ud fra de øvrige Kami-aktiviteter.

- Ikke alle var lige interesseret i det amerikanske selskab, og det var vi så nogen andre, der var, så i praksis er der blevet byttet lidt rundt på ejerskaberne. Men der er ingen dramatik i det, understreger Claus Erland Eskildsen.

Kami Tech Inc, der beskæftiger cirka 20 mand i Seattle, ejes fremover af Claus Erland Eskildsen (37,5 procent) og Henrik Kragh (37,5 procent) mens Kami Holding ApS ejer de sidste 25 procent.

Manøvren indebærer også, at ingeniør Nis Bjerring får en lidt større ejerandel end tidligere. Det sker primært på bekostning af at Claus Erland Eskildsen og Henrik Kragh begge går fra en ejerandel på 20 procent til 12,5 procent af de danske selskaber.

Peter og Ole Billum Jensen overtager til gengæld ejerskabet af produktionsbygningerne på L. Frandsensvej 5 og Værkmestervej 2 i Faaborg. Ejendommene er blevet solgt fra og samlet hos Billum Jensen-brødrene, der i et fælles selskab fremover ejer hver halvdelen af bygningerne.

Ifølge Claus Erland Eskildsen betyder den nye struktur blandt andet, at det fremover vil blive langt nemmere at få nye partnere og investorer ind.

- Hvis nogen ønsker at træde ud på et tidspunkt, vil det med den nye ejerstruktur være langt nemmere for en ny investor/partner at købe sig ind og automatisk blive medejer af alle driftsselskaberne. Men vi er de samme mennesker, der har præcis de samme roller som tidligere, siger han.

Kami Gruppen
Kami Stål A/S, Kami Jern ApS og Cotech ApS beskæftiger cirka 30 mennesker i Faaborg.Seattle-selskabet Kami Tech Inc., har cirka 20 ansatte. Det amerikanske selskab arbejder primært i rustfrit stål og hovedsageligt indenfor marine-sektoren.

I alt har Kami-gruppen produktionsfaciliteter på cirka 3000 kvadratmeter fordelt på de to lokaliteter i Faaborg.

Det amerikanske selskab råder over 1500 kvadratmeter.

Kami og Cotech leverer alt fra små selvstændige opgaver til store projekter - i samarbejde eller hver for sig.

Julerengøring blandt ejerne i Faaborg-firmaet Kami

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce