Juleønsket: Konnerup vil lave is og chokolade med hamp

Henrik Konnerup og hans personale går et spændende år i møde. Fra nytår er virksomheden økologisk certificeret, og det stiller store krav til blandt andet rengøring. Foto: Liselotte Kodahl

Juleønsket: Konnerup vil lave is og chokolade med hamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugeavisen Faaborg har spurgt en række faaborgensere om deres ønsker og visioner for den nære fremtid. Her er svarene fra chokoladefabrikant Henrik Konnerup.

Hvad er dit helt personlige juleønske?

- Mit personlige juleønske er, at alle mine leverancer når ud i tide og jeg kan give mine kunder en kæmpe smagsoplevelse. Det er simpelthen det vigtigste for mig.

Hvilke ønsker har du til din virksomhed det kommende år?

Et stort ønske for det kommende år er stabilitet, for det har taget hårdt på alle i forbindelse med den tidligere konkurs, men vores kunder har bakket så flot op om os. Vi har i indeværende år arbejdet med en masse ideer til kommende produktioner, vi kan præsentere i det nye år. Aktuelt har vi sindssyg travlt - det er, som om folk igen i år bliver overraskede over, at det er jul. Men vi er klar! 

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- I den nærmeste fremtid kommer vi ud med hele 17 nye projekter, og jeg glæder mig virkelig til at introducere dem for vores kunder. Et af de vel største projekter er, at vi pr. 1. januar bliver økologisk certificerede. Det har været et stort ønske fra vores kunder, faktisk et stykke tid, og nu skal det være. Processen med den økologiske certificering er enormt kompleks, da vi både har konventionel og økologisk produktion. Det stiller meget store krav til bl.a. adskilte lagre og produktionsenheder. Så jeg, ved hvad jeg skal lave, når alle julevarerne er afsendt, og nytåret nærmer sig - så står den på hovedrengøring af hele produktionen, så vi er klar til den økologiske produktion den første - ja noget skal jeg jo tage mig til nytårsaften.

- Påsken er også stor for os, og her arbejdes der på højtryk for at blive klar med de nye designs, indkøb af æsker til vores chokolade m.v. Ligeledes skal vi have al planlægning til at falde på plads for julen 2018, for her har vi deadline allerede i februar, så der er virkelig tryk på.

- Vi introducerer i det nye år også enkeltindpakkede chokolader og lakridser, og planen er, de skal bruges til møder, konferencer o.lign. Den kommende sommer åbner vi igen op for salg af vores lækre is, og her bliver en af isen med et tvist, vi vil nemlig lave en is med hamp. Ligeledes kommer der nye chokolader og lakrids, også med hamp, dog ikke som del af en sundhedsbølge, men udelukkende som smagsgiver.

- Vores HC Andersen-æske, som vi efterhånden har haft et år, fortsætter vi med. Vi har en del eksport af denne, specielt til Asien, hvor de er vilde med HC Andersen. Du kan simpelthen sidde i Mongoliet og bestille æsken over nettet, hvorefter du har den i hånden fem dage efter. Det er da fantastisk, vi kan nemlig ikke levere til Ærø under på 10 dage - det er jo helt skørt, set med mine øjne.

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Jeg håber for kommunen, vi får et bedre samarbejde internt. Vores arbejdsplads er ikke kun lokalt, men i hele verden, og derfor er der behov for at sætte tempoet op i kommunen, så den kan følge med. Vi bør i kommunen i det hele taget sikre, at vi kommer hurtigere i gang med nye tiltag, ansøgninger om byggetilladelser m.v., så vi ikke dermed bremser udviklingen.

Hvad skal der, efter din mening, til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Der er behov for en langt mere øget effektivitet, end vi ser i dag. Der skal ikke siges nej, men ja, og så skal udfordringen bare fikses. Vi skal være en spændende og dynamisk kommune, som også byder vores tilflyttere velkommen.

Om serien
Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.

Svarene kan du følge i serien "Juleønsket". 

Juleønsket: Konnerup vil lave is og chokolade med hamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce