Juleønsket: Kaffen binder stenene sammen

Hartvig Fritzen, formand for Faaborg Miniby, håber, at der kommer flere nye aktive husbyggere, så arbejdet med at opføre minibyen kan blive speedet lidt op.

Juleønsket: Kaffen binder stenene sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hartvig Fritzen, formand for Faaborg Miniby, håber, at der kommer flere nye aktive husbyggere, så arbejdet med at opføre minibyen kan blive speedet lidt op.

Hvad er dit helt personlige juleønske?

- Jeg ønsker for Faaborg Miniby, at de kommende 25 år bliver lige så gode som de sidste 25 år, og at fremtiden for både den "lille" og den "store" by, bliver god og fredelig, uden ødelæggelser.

- Det er ligeledes mit ønske, at den nye kommunalbestyrelse kan formå at samarbejde om en god og fornuftig fremtid for vores kommune. 

Hvilke ønsker har du til foreningen det kommende år?

- Et stort ønske for minibyen og foreningen er at få en større fremgang i medlemmer og aktive byggere. Jeg er den sidste aktive, der er tilbage, fra foreningen blev stiftet i sin tid, tilbage i 1992. Heldigvis har vi trofaste medlemmer og byggere, men der er plads til endnu flere. Med flere aktive byggere kunne vi øge vores kvote og byggehastighed, og det ville være fantastisk.

- Vi har også et ønske om at udvide grunden, så Minibyen kan blive endnu større, end den er i dag. Vi bygger i vinterhalvåret tirsdag og torsdag fra 9-12. Alle er velkomne til at besøge os i vores lokaler på byskolen til en kop kaffe, byggeri og en snak om vores forening. Vi er aktuelt 30 medlemmer og cirka 20 aktive byggere. Da vi har mange reparationer, der skal tages fat på, det være sig både vejrskader, men i særdeleshed også de skader, der er kommet efter hærværk, så går tiden jo fra at bygge nyt. Det er smerteligt at se, når vores arbejde bliver ødelagt, så derfor har vi i foreningen også et stort ønske om at få etableret overvågning af minibyen. 

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Til foråret kommer fire nye store huse ud, det er bl.a. Det Gamle Apotek og Toldkammeret, samt en del nyrenoverede bygninger. Da mange af vore huse i minibyen er 25 år gamle, pågår der en del renoveringsarbejde, hen over vinteren, da vejr og vind tager hårdt på bygningerne. Jeg glæder mig personligt til at se specielt én af de helt gamle bygninger tilbage i minibyen. Det var en af de bygninger, det gik hårdest ud over, da vi havde hærværk i 2016. Huset lå oprindelig dér, hvor Hotel Faaborg ligger i dag, helt tilbage i starten af 1900-tallet. Den bygning er altså noget helt specielt for mig, da jeg selv byggede bindingsværket hertil i 1992-1993. Det er dog ikke mig, der varetager genopbygningen, men jeg følger huset nært i processen.

- Byggeriet af Helligåndskirken er indstillet for denne sæson, men vi genoptager byggeriet, så snart vejret tillader det i det nye år. Det er det største byggeprojekt, minibyen til dato har kastet sig over. Kirken bygges på stedet og kan derfor ikke flyttes. Den bliver 5,20 meter lang og kræver seks murede søjler indeni for at kunne bære vægten af taget, som tæller ikke mindre end 27.000 sten. Vi glæder os meget til at fremvise det flotte resultat i 2020-2021, hvor indvielsen af kirken bliver fejret med pomp og pragt.

- Vi åbner for sæsonen igen 10. maj på Kristi himmelfartsdag, og vi glæder os til at se både gamle og nye besøgende. Vores event i børnenes efterårsferie var et stort hit blandt både børn og voksne, så vi har planlagt at gentage succesen i næste sæson også, hvor vi holder "byggedag" flere gange hen over sæsonen, så der er bestemt noget at glæde sig til. 

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Min vision for kommunen er, at vores nyvalgte borgmester, Hans Stavnsager, må formå at få kommunen til at arbejde sammen og hænge sammen som én enhed. Der er nødt til at være ekstra megen fokus på vores børn, de ældre og ikke mindst de unge. De unge skal kunne mærke, at kommunen vil dem og ønsker at give dem de bedste betingelser for at udvikles. Det er jo dem, der skal sørge for at holde hjulene i gang i fremtiden, når vi bliver gamle. 

Hvad skal der, efter din mening, til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Jeg håber, det er dygtige politikere, vi har valgt, som kan leve op til det ansvar, vi kræver af dem. Fordi valget nu er vel overstået, må det ikke være en sovepude for politikerne. De skal sikre, at de hver især lever op til de valgløfter, de har kørt valgkamp på, og i fællesskab gøre kommunen til et endnu bedre sted at bo og arbejde.

Om serien
Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".

Juleønsket: Kaffen binder stenene sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce