Juleønsket: Helios-formand vil lave e-sport-festival i Faaborg

Lars Kensmark håber, at Helios i 2018 lægger lokaler til en stor e-sports-festival. Foto: Liselotte Kodahl

Juleønsket: Helios-formand vil lave e-sport-festival i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge og formand for Helios Lars Kensmark har masser af planer, ideer og visioner for de kommende år med blandt andet e-sport-festival og nye transportformer.

 

Ugeavisen Faaborg har spurgt en række faaborgensere om deres ønsker og visioner for den nære fremtid. Her er svarene fra praktiserende læge og formand for Helios' Biografforening Lars Kensmark.

Hvad er dit helt personlige juleønske?

- Jeg ønsker mig en morgenkåbe. Faktisk så har jeg allerede købt den! Det var på en tur til Alsace, jeg faldt over den og simpelthen måtte have den med mig hjem. Jeg regner med, det bliver min gave fra børnene, men mon ikke det ender med, vi glemmer alt om, at den ligger i skabet.

Hvilke ønsker har du til Helios-foreningen det kommende år?

- I klinikken har jeg gode kolleger og fantastiske ansatte, og dermed en velfungerende hverdag, som giver mig overskud til at tage en tørn i fritiden. Derudover har jeg ligeledes stor opbakning i mit bagland til opgaven. Jeg er så fascineret af det kontraktløse samarbejde, som fællesskabet i Helios er baseret på. Følsomt som en seismograf, men jeg har overskud i livet til være med til at få samarbejdet til at spire og gro. Jeg glædes ved at opleve mennesker spille sammen, og Helios binder i den grad folk sammen, og det giver mig smag på mere.

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Vi fortsætter selvfølgelig med film, musik og foreningsarrangementer. Derudover er der nyt på tegnebrættet. Drømmen er i 2018 at kunne slå dørene op for en stor E-sport-festival, en Podcast- og Youtube-festival for hele landet. Det vil kræve en hel del til infrastrukturen i huset, så vi skal køre små test af netværket, så vi kan se, om der skal laves forbedringer, inden vi kan køre full scale.

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Vi skal, billedligt talt, bygge vindmøller i stedet for læhegn. Vi har en fantastisk egn, men en udfordring med vores butikker, måske primært grundet e-handel. Vi bør anerkende udviklingen og forsøge at se på, hvordan det kan udnyttes til udvikling af området.

- Der er behov for at tænke i nye transportformer, det vil give området en ny chance for at blomstre. I kommunen bør vi være forgængere på eksperimenter med førerløse busser, lastbiler og droner, for er man foregangsmænd, følger der også de økonomiske midler med.

Hvad skal der efter din mening til, for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- På slagterigrunden skulle der anlægges en dronelandingsplads til person- og fragttransport. Virksomheder ville kunne blomstre, når logistikken bliver varetaget af droner, det vil spare på driftsomkostningerne. Ligeledes vil vi ikke længere opleve, at folk fraflytter kommunen, da vi nu kan tilbyde den kollektive transport, der er behov for, for den enkelte borger. Der skulle etableres forbindelse mellem kommunens mange kulturelle seværdigheder ved hjælpe af førerløse 10-mands busser, man bare stiger af og på efter ønske.  Den infrastruktur skal vi altså byde ind på, det er vigtigt, at vore politikere ser alle de muligheder, der er til stede allerede lige uden for døren. Pendulet svinger tilbage igen, så jeg er overbevist om, at vi får opblomstringen at se på ny.

Juleønsket
Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".

 

Juleønsket: Helios-formand vil lave e-sport-festival i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce