Juleønsket: Frivillig-leder i Faaborg byder på kaffe og næstekærlighed


Juleønsket: Frivillig-leder i Faaborg byder på kaffe og næstekærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husets daglige leder, Anne Lassen, ønsker sig allermest næstekærlighed. Og så håber hun, at Huset må bestå mange år endnu, og at endnu flere får kendskab til stedet.

Ugeavisen Faaborg har spurgt en række faaborgensere om deres ønsker og visioner for den nære fremtid. Her er svarene fra lederen af friviligcentret, Huset på Færgevej, Anne Lassen.

Hvad er dit helt personlige juleønske?

- Jeg ønsker mig næstekærlighed. Det var det første, der faldt mig ind, da du spurgte. Måske jeg er farvet af den stol, jeg sidder i.

Hvilke ønsker har du til dit Huset det kommende år?

- Nu har vi eksisteret i 27 år, så mit ønske er, at Huset må bestå fremover. Vi har mange fantastiske frivillige, der yder omsorg og nærvær, giver opbakning og med deres samarbejde gør en kæmpe indsats og dermed sikrer, at Huset fungerer i det daglige. Jeg håber på, at flere mennesker får kendskab til huset, og hvad vi kan tilbyde. Vi er en åben og anonym rådgivning, som kan hjælpe i forskellige krisesituationer, eksempelvis skilsmisse, sygdom eller stress. Derudover har vi mange forskellige grupper, som varetages af frivillige, det være sig læsegruppe, musikgruppe, angstgruppe og en masse andre. Vi har vores sammenkomst, "Godmorgen Faaborg", som ligger dagligt klokken 9-12, hvor man kan komme til kaffe og rundstykke og få en snak med de øvrige. Vi er så heldige at være med på kommunens budget i år, og derudover søger vi midler fra fonde og støtteforeninger til alle vores arrangementer og tilskud til den daglige drift.

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Vi har gang i planlægning af nye grupper til det kommende forår og efterår, og vi barsler med en udflugts-, en male- og en spirituel gruppe, som de frivillige selv står for. Jeg kunne godt ønske mig et diabeteshold, som vi har haft tidligere, med en diætist eller kostvejleder tilknyttet. Ligeledes kan jeg se, at vi også har behov for en demensgruppe for de pårørende til en dement, så de kan få den hjælp og støtte, de har brug for.

- For de unge mellem 18 og 25 ser jeg et særligt stort behov for fokus. På landsplan er det 20 procent af de unge mellem 18 og 25 år, der ikke er påbegyndt en ungdomsuddannelse, i Faaborg-Midtfyn er tallet desværre helt oppe på 40 procent. Derfor skal der også være tilbud til de unge over 18, og de skal have kendskab til, at Huset også kan være behjælpelig med hjælp og støtte samt diverse aktiviteter.

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Der er samarbejde i gang med to andre kommuner samt Dansk Patientsikkerhed, omkring de plus 65-årige, der er en overset gruppe. De borgere har en voldsomt øget risiko for at udvikle demens, når deres arbejdsliv ophører. Det er bekosteligt for kommunen, når en borger bliver ramt af depression og ligeledes problematisk for den ramte og dennes pårørende. Projektet holder "65+ dagen", et arrangement, hvor alle får en invitation til at deltage, for at få indblik i hvilke tilbud kommunen kan tilbyde.

- Jeg kunne godt ønske, at vi fremadrettet kunne få en database indeholdende alle kommunens tilgængelige aktiviteter og tilbud til borgerne. Så kunne man blot indtaste sin adresse og herefter få vist, hvilke tilbud der er i nærheden. Det kræver selvfølgelig noget vedligehold, men er en stor drøm hos mig. 

Hvad skal der, efter din mening, til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Der er stor værdi i samarbejde og netværk, og jeg håber med tiden, det kunne være grobund for et endnu større samarbejde på tværs i kommunen, blandt de fantastiske tilbud vi har, og en lettere kontakt til sagsbehandleren, så borgeren oplever den næstekærlighed, jeg mener er så vigtig.

Om serien
Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.
Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".

Juleønsket: Frivillig-leder i Faaborg byder på kaffe og næstekærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce