Juleønsket: Billum drømmer om et mediehus i Ringe

Ole Billum mener, at han efterhånden har fundet den gode balance, hvor han både kan skabe nyt og samtidig være til stede som familiefar, partner og ikke mindst som spiller på tennisbanen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Juleønsket: Billum drømmer om et mediehus i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsmanden Ole Billum skal holde jul med familien både 23. og 24. december. Han kunne godt tænke sig, at der kom et Det Rigtige Ringe som pendant til Det Rigtige Faaborg.

Ugeavisen Faaborg har spurgt en række faaborgensere om deres ønsker og visioner for den nære fremtid. Her er svarene fra iværksætteren og pengemanden Ole Billum.

Hvad er dit helt personlige juleønske?

- Jeg ønsker mig en rigtig god jul med mine børn og hele familien. Jeg tager den helt store tur, også i år, da jeg både holder jul 23. og 24. december, med mine børn og efterfølgende min søn, min bror og dennes familie. Så jeg må vist hellere se at få købt det juletræ. 

Hvilke ønsker har du til dine virksomheder det kommende år?

- Først og fremmest ønsker jeg, at alle kommer ud med positive tal, og jeg har en god fornemmelse af, at det nok skal lykkes. Vi er rigtig godt kørende og med mange gode medarbejdere, der giver det bedste, de har, og det sætter jeg umådelig stor pris på.

- Derudover håber jeg at kunne fortsætte den gode gænge, vi er i, og fortsat også have balance i mit eget liv og mine engagementer. Jeg kan godt mærke iværksætter-genet, der hele tiden banker på, og jeg har måttet lære at blive bedre til at sige nej. Det er en udfordring i sig selv, da jeg er drevet af de gode ideer og det potentiale, der følger med. Jeg mener dog nu at have fundet den gode balance, hvor jeg både kan skabe nyt og samtidig være til stede som familiefar, partner og ikke mindst som spiller på tennisbanen.

- Jeg vil rigtig gerne kunne hjælpe folk med at gøre en idé til et konkret projekt. Vi har energiske, lokale kræfter at trække på, og arbejdspladserne er her, så vi skal samarbejde om at hjælpe nye på vej. Vi kan agere medstifter og igangsætter, og målet må være, at den enkelte i sidste ende kan varetage firmaet/projektet selv. 

Hvad sker der af nyt og spændende i den nærmeste fremtid?

- Aktuelt har vi rigtig travlt, og der er flere ting, der skal falde på plads i det nye år. Vi har bl.a. gang i et nyt samarbejde med Kami-koncernen, hvor den fungerende direktør gennem de sidste par år fra årsskiftet bliver medejer. 

Hvad er din vision for Faaborg-Midtfyn?

- Jeg har bakket op om kommunesammenlægningen, siden den blev en realitet, men jeg brænder nu en gang for Faaborg, hvor jeg bor og har min daglige gang. I den forbindelse ser jeg det som særdeles positivt, at vi har fået stiftet foreningen Vores Faaborgegn. Vi har fået tildelt 700.000 kroner, så vi kan få flere tiltag sat i søen, i samarbejde med Turist- og Erhvervsforeningen samt Shopping Faaborg.

- Ligeledes er min vision, at Det Rigtige Faaborg vil bestå samt være med til at gøre Faaborg og omegn synlig for byens beboere. Vi er nødt til at blive bekendte med alle de spændende og fantastiske tilbud og arrangementer, vi har tilgængelige lige uden for døren. Det er også med til at sælge Faaborg udadtil.

- En drøm kunne være, at der blev et Det Rigtige Ringe også. Det kan jo sagtens lade sig gøre, og jeg vil med glæde agere konsulent og hjælpe folk i gang med etableringen, hvis nogen skulle have lyst til at kaste sig ud i dette projekt. 

Hvad skal der, efter din mening, til for at opfylde din vision for Faaborg-Midtfyn Kommune?

- Under et besøg i Esbjerg blev jeg bekendt med deres pendant til Vores Faaborgegn, og her havde man udvidet foreningen til også at hjælpe virksomheder med kontakter til medarbejdere, markedsføring, konsulentbistand m.v. Den model, mener jeg, vi bør adoptere i foreningen, så vi kan hjælpe ny-tilflyttere og mulige erhverv bedst muligt på vej.

- Kommunen bør fremadrettet medvirke i et forum, hvor lokale kræfter og personer med specifikke kompetencer arbejder sammen om at ideudveksle, således vi kan få luftet alle de spændende og visionære ideer, som mange går rundt med. Vi skal se positivt fremad og motivere folk til at tænke i kreative tiltag.

- Jeg håber, den nye borgmester vil tænke visionært ud over det sædvanlige og have skærpet fokus på, at vi skal være en proaktiv kommune. Planer har vist sig at tage tid, meget lang tid, og her er der plads til forbedring. I en privat virksomhed ville det aldrig gå at være fire-fem år undervejs med en plan for en byggegrund.

 

Juleønsket
Ugeavisen Faaborg spørger i ugerne op mod jul en række erhvervsdrivende, kulturpersonligheder, frivillige m.fl. om deres juleønsker - dels de personlige, dels for kommunen og byen.Svarene kan du følge i serien "Juleønsket".

 

Juleønsket: Billum drømmer om et mediehus i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce