1. april fejrer ejendomsmægler Birthe Pedersen 25 års jubilæum

Midtfyn: Det lå ikke umiddelbart i kortene, at nu 51-årige Birthe Pedersen skulle gå ejendomsmæglervejen, da hun for efterhånden mange år siden startede som kontorassistent hos Jørgen P. Johansen.

Tanken hos den unge Birthe Pedersen var faktisk noget helt andet.

- Det er lidt af en tilfældighed, at jeg startede i lære som kontorassistent hos en ejendomsmægler, for jeg søgte meget bredt rundt, forklarer Birthe Pedersen.

- Jeg mente nok, at jeg skulle have en plads i en bank. Men jeg har aldrig fortrudt det, siger Birthe Pedersen, som i 1990 fik bevis på, at hun nu var uddannet som ejendomsmægler.

Et år senere, i en alder af 26 år, blev Birthe Pedersen selvstændig, da hun indgik et samarbejde med Agrogården og Sparekassen Faaborg.

Forretningen havde til huse hos Agrogården i Ringe, og fokus var på salg af landbrug. Både fritidslandbrug, forskellige typer produktion og nedlagte landbrug.

- Jeg har hele tiden boet til leje på Agrogården i Ringe, og det har været indgangsvinklen til landbruget og det åbne land for mig, så den primære del har været landbruget, siger den 51-årige ejendomsmægler, der godt kan huske den første gård, som hun solgte.

Der var tale om en slægtsgård, hvor indehaverne var blevet for gamle til at drive gården og de 30 hektar jord.

- Jeg husker, at sælger var meget ked af at skulle sælge. Hun græd, da hun skrev under. På den ene side var det en vemodig situation, på den anden side er det altid rart at komme ud til en familie, der har været glad for at færdes på gården, siger den erfarne ejendomsmægler.

1. april kan Birthe Pedersen fejre 25 års jubilæum som selvstændig ejendomsmægler.

Det er 25 år, der har budt på store forandringer. Jordpriserne er gået op og ned og miljøgodkendelser, hektarstøtte og store markplaner er kommet til.

- Den verden, jeg arbejder i, forandrer sig meget. Men det er også det, der gør det spændende at gå på arbejde, siger Birthe Pedersen, som i langt de fleste af årene har haft arbejdsplads i Ringe.

Men for cirka et år siden blev den skiftet ud med lokaler hos Centrovice i Vissenbjerg.

- Det er primært for at bibeholde den her faglige synergi til det grønne erhverv, og ikke fordi jeg var ked af at være på Midtfyn. Og der dumper af og til en ind i huset, der har brug for en ejendomsmægler. Så er det nemt at gå videre til den næste dør, siger Birthe Pedersen, som i alle årene har haft kunder på hele Fyn og på den måde også adskilt sig væsentligt fra lokale ejendomsmæglere.

Jubilæet markeres med en reception for kunder, forretningsforbindelser, venner og familie den 1. april mellem klokken 13 og 16. Det sker hos Centrovice på Damsbovej 11 i Vissenbjerg.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.