Johanna Westphal vil åbne pingvin-museum i Faaborg

Johanna Westphal laver selv alt. Hun maler billeder, hun syr tøj til børn og kvinder og lave selv de smykker, hun sælger i galleriet. Foto: Liselotte Kodahl

Johanna Westphal vil åbne pingvin-museum i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en ny serie tager Ugeavisen Faaborg pulsen på byens handelsliv under titlen "En fantastisk handelsby". I første afsnit besøger vi Johanna Westphal i Aronia-Galleriet.

Hvad gør din butik til noget helt særligt?

- Her kan man få noget, man ikke finder andre steder. Jeg har et mangfoldigt udbud af tøj, smykker, tasker og malerier, som jeg har produceret, da jeg er uddannet håndarbejdslærer. Derudover har jeg præsenteret et udpluk af min fantastisk samling med pingviner.

- På min webshop og i butikken sælger jeg ligeledes diverse aronia-produkter. Aronia, også kaldet surbær, dyrkes økologisk i Dresden i Tyskland. Aronia er et virkelig potent bær, der indeholder hele 2147 milligram antioxidant i forhold til de ellers meget brugte blåbær, som kun indeholder 845 milligram antioxidant. Bærret er ligeledes rigt på vitamin A, E, K, B1 og B2. Jeg har indtaget aroniabær hver dag de seneste 10 år og har absolut ingen forkølelser haft. Så kom ind og få en smagsprøve.

- Jeg har mange glade og dejlige mennesker, der besøger mig i butikken og går på opdagelse blandt de mange ting. Hvis man har lyst til at sidde ned og slappe af, har jeg min lille café, hvor du kan nyde en kaffe, te, gløgg eller pandekager til den lille sult.

- Min vision er at kunne åbne et pingvin-museum nede ved havnen. Jeg har allerede plancher og tegninger klar samt min store, private samling med samtlige 17 arter. Ud over pingvin-udstillingen skal der også være et hjørne med salg af tøj og et tegne- og legeområde til børnene. Jeg er gammel turistfører og guide og ser bestemt muligheder i, at vi også får et pingvin-museum til byen. Det kan sagtens trække både herboende og turister til. Jeg er i den heldige situation, at jeg allerede har en sponsor klar til projektet, så jeg glæder mig meget, til at kunne realisere drømmen.

Hvad er det sjoveste, værste eller mest pinlige, du personligt har oplevet i butikken?

- Jeg fik en dag besøg af et ægtepar, hvor hustruen ville høre, om hun dog ikke kunne "parkere" manden hos mig, mens hun handlede i byens butikker. Det var hun velkommen til, sagde jeg, så manden og jeg udvekslede vore historier, mens han drak sin kaffe. Da hustruen kom retur for at hente manden, var vi stadig godt i gang med en livlig snak. Det var rigtig hyggeligt.

Hvad er en god handel, set med dine øjne?

- Når en kunde går glad og tilfreds herfra, køb eller ej. Jeg sætter stor pris på at kunne give mine kunder og besøgende en god service, vejledning og inspiration. Det er dejligt at kunne hjælpe og vejlede, det giver mig personligt rigtig meget.

Hvad ser du aktuelt som de største udfordringer for butikslivet?

- Den største udfordring er for mig at se at få folk hertil. Jeg hører indimellem kunder fortælle, at mange vender om ved Nordea, og det er jo både synd og skam.

Hvordan bliver Faaborg en endnu bedre handelsby?

- Vi skal have noget liv i vores gågade, som skaber stemning, så kunderne vil komme her. Der er brug for, at man kan sidde ude om sommeren i langt større stil, end man kan i dag. Der skal også være noget, der dufter, så folks nysgerrighed bliver vakt. Det kunne være brændte mandler eller pandekager, man kan købe på gaden. Jeg har ofte tænkt på at kontakte spejderne eller ungdomsskolen, om de havde lyst til at hjælpe med en pandekagebod uden for butikken. Da jeg er mig selv i butikken, kan jeg jo ikke dække både ude og inde, så her har jeg brug for hjælp.

- For at Faaborg kan blive en endnu bedre handelsby skal vi i langt større stil samarbejde om at trække kunderne til. I november gik Tit-Tit, Tøj & Kunst og jeg sammen og arrangerede et modeshow her i butikken med seks modeller og diverse smagsprøver. Det var et fantastisk tilløbsstykke, hvor vi fik besøg af 48 skønne kvinder. Dermed er beviset også, at det faktisk kan lade sig gøre at trække folk til. Jeg kunne godt tænke mig, om det kunne udvikles yderligere, og eventuelt som tidligere holdes i Forum Faaborg.

Hvad laver du efter lukketid?

- Når jeg kommer hjem, laver jeg mad og hygger om min søde og hjælpsomme mand. Jeg har ikke tid til at læse aviser eller se tv, men jeg skal jo holde mig opdateret på, hvad der sker herhjemme og i det store udland. Det gør jeg, mens tv'et kværner i baggrunden, mens jeg syr tøj til butikken. Jeg har altid fire symaskiner stående klar, og som oftest syr jeg til hen ad klokken 1.00-1.30 om natten. Jeg har ikke brug for så meget søvn, så fem timer, det er alt rigeligt - sådan har jeg haft det i de seneste 20 år. Jeg laver også smykker til butikken nogle aftener, og derudover har jeg to børnebøger, som jeg skriver på og laver illustrationer til. Den ene handler om Noahs Ark, den anden blev faktisk til, da jeg talte med en kræftsyg pige, som undrede sig over, hvorfor der ikke var et eventyr om en prinsesse uden hår. Derfor skulle bogen hedde "Prinsessen uden hår", og jeg glæder mig meget til at få dem færdige og præsenteret i butikken.

Aronia Galleriet
Åbningsår: 2011 som webshop. I 2012 åbnede forretningen i den gamle sparekasse i Korinth. Siden flyttede den til Torvet og hjørnet af Strandgade/Havnegade og ligger i dag i Østergade 34, Faaborg.

Ejer: Johanna Westphal.

Målgruppe: 1-80 år.

Vareudbud: Unikatøj str. M, L, XL til den modne dame samt børnetøj fra 1-8 år, som hun syer.

Smykker, tasker, bælter samt Barnets Bog, fra 1-6 år, som hun selv har produceret.

Hun skriver børnebøger og laver selv med illustrationer.

Aronia som shot, marmelade, saft m.v.

Dåbskjoler, som hun har købt at Haute Couture.

Del af kæde: Nej.

Webshop/hjemmeside: www.aroniahaven.dk

Antal ansatte: Ejer Johanna Westphal.
Johanna Westphal har allerede en stor pingvin-samling i butikken, og hun vil gerne udvide den til et rigtigt museum. Her står hun med
Johanna Westphal har allerede en stor pingvin-samling i butikken, og hun vil gerne udvide den til et rigtigt museum. Her står hun med "Barnets bog", som hun selv producerer og illustrerer med pingvin-billeder. Foto: Liselotte Kodahl

Johanna Westphal vil åbne pingvin-museum i Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce