Janis Joplin og Rocky 7


Janis Joplin og Rocky 7

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dokumentaren Janis: Little Girl Blue handler om sangerinden Janis Joplin.

Siden sin alt for tidlige død som 27-årig i 1970 af en overdosis heroin, har Joplin været et ikon, hvis sange til stadighed spilles i radioen.

Filmen kaster ved hjælp af arkivoptagelser, interviews og gamle breve nyt lys over et unikt sangtalent, hvis higen efter kærlighed og anerkendelse endte med at koste hende livet.

Janis Joplin fremfører naturligvis også de bedste sange fra bagkataloget, inklusive Piece of My Heart, Cry Baby og Me and Bobby McGee.

Janis er årets tredje portræt af en alt for tidligt afgået musikprofil efter filmene om Kurt Cobain og Amy Winehouse. Amy Berg, der blev Oscar-nomineret for dokumentaren Deliver Us From Evil (2006), står for instruktionen.

Gensyn med Rocky

Adonis Creed har boksning i blodet, og den unge mand har tydeligvis talent for den ædle sport. Hans far var nemlig den legendariske Apollo Creed, som først besejrede Rocky Balboa og senere tabte titelbæltet til den selvsamme bokser.

Alligevel peger karrieren i en anden, og mere fornuftig, retning. Faren døde i bokseringen, og det er ikke med hans stedmors velsignelse, at Adonis vælger boksning fremfor det respekterede forretningsliv. Drevet af sin passion for boksning rejser han til Philadelphia for at blive trænet af Rocky Balboa, men der er ikke nogen let opgave at overtale Rocky, der for længst har lagt stor afstand til sin boksekarriere.

Creed er i princippet den syvende film i Rocky-serien, der startede i 1976 med Oscar-vinderen Rocky. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) er dog primært at finde på sidelinjen, imens Adonis Creed går i Rockys fodspor, som filmverdenens nye store boksetalent.

Filmen markerer den første Rocky-film uden manuskript af Stallone, der også har overladt instruktionen til Ryan Coogler. Instruktøren fik sit gennembrud med Fruitvale Station, der havde Michael B. Jordan i hovedrollen, og samme skuespiller udfylder nu rollen som den unge mand, der hverken kan eller vil lade handskerne ligge.

Creed har modtaget nogle af årets bedste anmeldelser fra de internationale kritikere.

Creed fortsætter i næste uge og efterfølges af den amerikanske film Joy, som er en biografisk fortælling om opfinderen af den banebrydende 'Miracle Mop'.

Janis Joplin og Rocky 7

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce