Jakob Holm: Vi skal overbevise Ringe


Jakob Holm: Vi skal overbevise Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Selv om meldingerne fra Ringes borgmester, Bo Andersen, hidtil har været temmelig negative, så mener SF'eren Jakob Holm ikke, at Faaborg skal opgive at blive en del af en kommune, der rummer både Faaborg og Ringe.

- Det er det eneste rigtige. De to centre matcher hinanden på mange måder. Begge rummer store landområder og har en decentral skolestruktur. Ringe har motorvejsnærhed og gode industriområder, mens Faaborg kan bidrage med store herlighedsværdier, siger Jakob Holm.

Og han er ikke enig med Bo Andersen i, at det kan blive et problem, at der ligger to gymnasier i samme kommune.

- Det vil man formentlig komme til at se mange steder. Muligheden for at bevare Faaborg Gymnasium vil være noget større i en kommune med Ringe, end hvis Faaborg og Svendborg slås sammen. Her vil Faaborg blive et yderområde, siger han.

Jakob Holm mener også, at Faaborgs kultur og identitet hænger meget bedre sammen med den midtfynske end den svendborgensiske.

- Friskoler, efterskoler, ja, i det hele taget i den friere tankegang. Der matcher vi hinanden godt, mener han.

Finn Junckers forslag om at tage kontakt med Svendborg med henblik på forhandling vil Jakob Holm stemme imod.

- Det er for tidligt at lægge sig fast på noget. Vi skal afsøge hele spektret. Muligvis vil jeg stille et modforslag, det har jeg ikke afklaret endnu. Under alle omstændigheder mener jeg - og det er jeg ikke alene om - at byrådet snart må sætte en dag af til at blive enige om, hvad det er, vi skal satse på, siger han.

Svendborgmodellen afviser han også af økonomiske grunde.

- Hele Sydfyn er jo et "fattigt" område - derfor blev vi også udpeget til Mål2-støtte. Faaborg er nødt til at slå sig sammen med nogle af de kommuner, der har større økonomisk potentiale, siger han.

Og Ringe/Broby/Ryslinge og eventuelt Ærø vil blive mere ligeværdige samarbejdspartnere end Svendborg, mener han.

- Jeg er sådan set ligeglad med, hvor rådhuset kommer til at ligge. Selvfølgelig betyder det noget, hvis en by mister de arbejdspladser, der hører til et rådhus, men det skal ligge der, hvor det er mest praktisk, siger Jakob Holm.

Jakob Holm: Vi skal overbevise Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce