Jægere kæmper stadig for skydebane

Jægerrådsformand ved den mark, hvor en flugtskydebane kunne have ligget. Jorden er ejet af Claus Nielsen, der ejer Nordskov Gods. Han valgte dog at trække tilbuddet tilbage.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Jægere kæmper stadig for skydebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægerrådsformand Jens Thomsen retter kritik mod den retorik, skydebanemodstanderne på Midtfyn har brugt. Men jægerne har ikke droppet planerne om en flugtskydebane.

Det var med en dårlig smag i munden, at jægerrådsformand i Faaborg-Midtfyn, Jens Thomsen, kørte hjem fra borgermøde på Midtfyns Gymnasium den 9. december sidste år.

Mødet handlede om en mulig flugtskydebane ved Nordskov Gods mellem Ringe og Freltofte, og især blandt skydebanemodstanderne gik bølgerne højt.

- Dem, der ikke var modstandere blev afbrudt eller grinet af, når de sagde noget, så vi fandt hurtigt ud af, at det ikke nyttede at tale fornuftigt med dem, siger Jens Thomsen, der derfor, lige som de fleste andre jægere, holdt lav profil under mødet på gymnasiet.

Få dage senere valgte godsejer Claus Nielsen, der ejer jorden, hvor banen skulle ligge, at trække sig fra projektet med den begrundelse, at han gerne ville bevare et ordentligt forhold til sine naboer. Han var selv til stede under mødet og blev påvirket af den massive modstand, der var mod skydebanen.

Jægerrådsformanden understreger, at han ikke bebrejder godsejeren, at han trak sit tilbud tilbage, men det kom bag på ham, hvordan modstanderne opførte sig.

- Den type mennesker har jeg intet tilovers for. De gik efter manden i stedet for sagen, siger Jens Thomsen.

Han retter også skarp kritik mod gårdejer Niels Knud Eriksen, der står bag de nye boligområder Linde Allé og Platan Allé i det nordlige Ringe.

På borgermødet rejste Niels Knud Eriksen sig op og fortalte, at siden skydebaneplanerne kom frem før sommerferien, havde han ikke fået en eneste henvendelse på de grunde, han har investeret omkring 30 millioner kroner i.

- Men det passer ikke, jeg kan dokumentere, at han har solgt mindst to grunde i løbet af efteråret, siger Jens Thomsen og tilføjer, at han selvfølgelig havde protesteret, hvis han havde haft den dokumentation under borgermødet i december.

Og at der skal skydes på banen 6900 timer om året, svarende til 18 timer i døgnet, som modstanderne har hævdet, kan Jens Thomsen heller ikke genkende.

- Jeg ved ikke, hvor de tal kommer fra, for det er ikke nogen, vi har arbejdet med, forklarer han og tilføjer, at jægerne har bedt om dokumentation for, hvor tallet kommer fra.

Alle baner er fyldt op

Efter planerne om skydebanen blev sat i bero, holdt jægerrådet møde for at drøfte, hvad der så skulle ske.

- Og vi blev enige om at arbejde videre med sagen. Selvom det er op ad bakke, har vi ikke tabt modet, siger Jens Thomsen.

For selvom der i forvejen er otte skydebaner på Fyn, er det ikke nok til, at alle fynske jægere kan få skydetid. Jægerformanden har været i kontakt med folkene bag de andre skydebaner, men alle steder var fyldt op. Samtidig er behovet for en ekstra skydebane blevet større, efter at reglerne for jagttegn er blevet skærpet. Blandt andet skal man på en godkendt skydebane skyde mindst 50 lerduer. Og derefter skal man, inden man må gå på jagt, op til en skydeprøve. Under træningen regner man med, at der skal skydes mindst 250 skud, og det kræver en bane, man kan øve sig på.

Modstand med al larm

- Tidligere har man måtte stå med hatten i hånden og spørge en landmand, om man måtte låne hans jord, men det holder ikke i længden, siger jægerrådsformanden.

Han bor selv i Sdr. Nærå ikke langt fra en midlertidig skydebane på en privat mark, der ligger Odense Kommune.

- Der er der en del, der har får jagttegnsundervisning på den mark. Det kan jeg svagt høre, men det generer mig overhovedet ikke. Hvis du lader dig irritere, bliver du det også. Alt hvad der larmer og støjer er der modstand mod, hvis det ikke lige falder ind i ens interesse, konstaterer han.

For jægerne er næste skridt at holde møde med kommunen, så de sammen kan drøfte, hvordan mulighederne for at placere en skydebane et andet sted i kommunen ser ud. Men hvor en skydebane ellers kan ligge, når markerne ved Nordskov Gods ikke er en mulighed, har Jens Thomsen ikke noget bud på.

- Vi afventer og ser, hvad kommunen har i støbeskeen, siger han.

Jægerne og politikerne holder møde 2. februar.

Jægere kæmper stadig for skydebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce