Ja, der er is på Ringe Sø, men hold dig på land

Ved middagstid onsdag testede en gruppe unge isen på regnvandsbassinet ved Ringe Sø, men isen er slet ikke tyk nok, til at det er sikkert at færdes på den.
Foto: Tim Visti

Ja, der er is på Ringe Sø, men hold dig på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag middag testede unge i skolealderen isen nær Ringe Sø, men isen er langt fra tyk nok

Ringe-Faaborg: Frosten lader til at have bidt sig fast for nogle dage, og på Ringe Sø er vandoverfladen nu så fast, at isen holder til de grene og sten, der bliver kastet ud. Men isen er langt fra tyk nok til, at det er sikkert at færdes der for mennesker.

Onsdag eftermiddag har folk fra Faaborg-Midtfyn Kommunes vej- og parkafdeling derfor sat advarselsskilte op ved Ringe Sø og ved Sundsøen i Faaborg. Før skiltene kom på plads ved Ringe Sø testede en flok unge i skolealderen ved middagstid onsdag isen på det regnvandsbassin, der ligger mellem Ringe Søs østlige bred og Søvej. Og også i kanten af søen neden for den nybyggede kunstbænk var der fodspor i den nyfaldne sne på isen. Men hverken på selve søen eller på regnvandsbassinet er isen tyk nok til, at det er forsvarligt at gå ud.

Det vurderer John Lohmann fra kommunens vej- og parkafdeling.

Det er ofte ham, der drager ud på isen for at måle tykkelsen, når vinteren har vist tænder nogle uger, men der kommer til at få mange dage med frost endnu, inden han selv tør bevæge sig ud på isen for at bore målehuller. Og før advarselsskiltene eventuelt kan fjernes.

- Og nu er der meldt om tøvejr i næste uge, så jeg tror ikke, det bliver i denne omgang, at isen kan gives fri, siger John Lohmann.

Ja, der er is på Ringe Sø, men hold dig på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce