J. Jensen og Søn lukker

Isenkræmmeren J. Jensen og Søn lukker efter 94 år i Faaborg.
Foto: Sofie Toftgaard Janerka

J. Jensen og Søn lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 94 år i Faaborgs centrum lukker isenkræmmeren, og tredje generations ejer, Niels Fritsdal, går på efterløn

FAABORG: Om et par måneder vil lokalerne på det ene hjørne af Grønnegade og Mellemgade stå tomme.

I 94 år har faaborgenserne ellers kunnet købe deres isenkram hos J. Jensen og Søn i netop de lokaler. Men nu er det ved at være slut.

Niels Fritsdal, der er tredje generation i forretningen, er blevet 60 og vil på efterløn.

- Jeg har vidst længe, at butikken ville lukke med mig. For ingen af mine børn har uddannet sig i den retning og haft lyst til at overtage. Nu er vi så kommet frem til, at det snart skal være, siger Niels Fritsdal, imens han står og kigger ud over de forretningslokaler, som har fyldt hele hans liv. Hans forældre bor stadig i lejligheden over butikken og hjælper til, når der er brug for det.

Imerco ændrede sig

De seneste mange år har forretningen været en del af Imerco-kæden, som var en række selvstændige isenkræmmere i samarbejde. Men nu er strukturen i kæden blevet ændret således, at der er én samlet ledelse, som butikkerne hører under.

- Man er jo ikke rigtig herre i eget hus længere. Arbejdsdagene er alligevel lange, men man bestemmer ikke så meget selv. Og så ønsker Imerco også kun, at der er én forretning i Faaborg. Så blev det naturligt for os at sige stop, fortæller Niels Fritsdal.

Logoerne fra Imerco-kæden er allerede pillet ned, men Niels Fritsdal forsikrer, at samarbejdet er der endnu.

Han har endnu ikke nogen fast dato for, hvornår butikken lukker dørene for sidste gang, og han har heller ikke et svar på, hvornår det egentlige ophørsudsalg starter.

- Vi vil gerne lukke ned stille og roligt og tage den tid, det tager, siger Niels Fritsdal, som forventer, at forretningen holder åbent et par måneder endnu.

Han glæder sig personligt til at få mere tid til at være sammen med familien efter så mange år med lange arbejdsdage.

- Jeg har som regel været på arbejde hver dag fra klokken 9 til 18 og det er ikke blevet til så meget ferie, så jeg glæder mig meget til fritid og til at være mere sammen med mine børn - og det barnebarn, som er på vej, fortæller Niels Fritsdal.

Han glæder sig også til at kunne være mere sammen med sin kone, som er skolelærer og derfor har haft noget anderledes arbejdstider end han.

Niels Fritsdal overtog J. Jensen og Søn fra sin far i 1977 og har drevet den siden.

Men nu skal han snart i gang med at finde nye lejere til lokalerne, som familien ejer.

J. Jensen og Søn lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce