Selv om kommunalbestyrelsen endnu ikke har drøftet et radikalt forslag om at holde fremtidige møder ude i lokalsamfundene, er den første invitation landet i borgmesterens mailboks.

Ferritslev: Kort efter avisens omtale af et forslag fra De Radikale om at holde kommunalbestyrelsesmøder uden for Faaborg og Ringe, har Ferritslev Fritidshus nu meldt sig med en invitation til borgmester Hans Stavnsager.

Det radikale forslag om at flytte kommunalbestyrelsesmøder ud af rådhusene blev ganske vist bebudet under efterårets valgkamp, men det kommer først til drøftelse i kommunalbestyrelsen mandag 19. februar.

Det er fint nok og dejligt, at der er den interesse. Men nu skal vi lige behandle forslaget først. Det har vi ikke haft lejlighed til endnu.

Hans Stavnsager, borgmester

- Vi mener, at når vi har en hel kommune med så mange byer og landsbyer, så kan vi som politikere godt vise, at vi gerne vil dialogen med lokalsamfundene ved at holde vores møde ude omkring, begrundede den radikale Søren Hillers forslaget.

Borgmester Hans Stavnsager bekræfter invitationen fra kommunens nordøstligste bastion, hvor han forleden var med til at indvie brugsens nye bilvask.

- Det er fint nok og dejligt, at der er den interesse. Men nu skal vi lige behandle forslaget først. Det har vi ikke haft lejlighed til endnu. Det skal også overvejes nærmere, hvilke logistiske betingelser, der i givet fald skal opfyldes, men sådan som jeg kender fritidshuset, kunne der formentlig godt holdes møde dér, siger Hans Stavnsager, der altså hverken takker ja eller nej til invitationen på forhånd.

- Nu er vi på listen

Foreløbig har kommunaldirektør Helene Bækmark kvitteret i en mail til Egon Hansen, der er daglig leder af Ferritslev Fritidshus.

- Jeg er klar over, at vi er tidligt ude, men nu gav avisomtalen os en anledning til at minde om, vi gerne lægger lokaler til møder i kommunen. Kommunalbestyrelsen har vi ikke haft på besøg siden dengang det hed Årslev Kommune, men nogle af kommunens udvalg har valgt at holde møder hos os, forklarer Egon Hansen.

- Nu er vi på listen, og så kan vi bare vente og se, bemærker han.

Steen Thinggaard, der er formand for lokalrådet Forum Ferritslev-Rolfsted, kalder det en god idé med et lokalt kommunalbestyrelsesmøde.

- Vi vil givetvis kunne opnå en betydelig opmærksomhed hos lokalbefolkningen. Der plejer altid at møde rigtigt mange mennesker frem, når der sker noget væsentligt her, fremhæver han.

  • Af: