Investorer skal redde skoleplan


Investorer skal redde skoleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urealistisk at bruge over en halv milliard kroner på tre skoler, mener S. Borgmester opfordrer til nytænkning.

Flot, spændende, gennemarbejdet og visionært. Det er bare nogle af de mange rosende ord, som medlemmer af byrådet hæfter på en skoleplan, der lægger op til investeringer for over en halv milliard kroner.

Planen blev fremlagt på et lukket temamøde forleden og giver et bud på, hvordan man kan fremtidssikre tre skoler i kommunen: Nordagerskolen i Ringe, Faaborg Sundskole og Broskolen i Årslev.

- Vi står over for store udfordringer, blandt andet på Nordagerskolen, med at få plads til alle eleverne. Samtidig er det vigtigt, at vi ikke bare knalder en firkant på den eksisterende bygning til at tage de ekstra elever uden at tænke på helheden, siger borgmester Bo Andersen (V).

Nyt temamøde i sigte

I rapporten, som konsulentfirmaet NIRAS står bag, lægges der op til, at både Nordagerskolen og Faaborg Sundskole skal sælges fra, og at der i stedet skal bygges to helt nye skoler. Men det ligger langt ud over, hvad byrådet sagde ja til, da processen blev sat i gang, lyder det fra Socialdemokraternes gruppeformand, Hans Jørgensen.

- Det er et eksempel på, at der er for stor afstand mellem det politiske niveau og embedsmandsniveauet. Jeg tror ikke, at der er nogen i kommunalbestyrelsen, der havde forestillet sig, at vi ville ende med en investering for over en halv milliard kroner. Det er helt urealistisk, at kommunen skulle have råd til noget så ambitiøst, siger han.

Hans Jørgensen opfordrer derfor til, at politikerne sætter gang i en ny proces, der skal munde ud i et langt mere realistisk projekt.

Ifølge Bo Andersen er der foreløbig lagt op til et nyt temamøde efter budgetforhandlingerne, hvor politikerne blandt andet skal besøge de tre skoler. Formand for Børne- og Undervisningsudvalget, SF'eren Jakob Holm, er enig i, at man er nødt til at tænke tingene igennem, før der træffes en beslutning.

- Det er den største mundfuld nogen af os har været med til at tage som politikere. Mit bedste bud vil være, at vi har noget klar, når vi skal forhandle budgettet for år 2010, siger han.

Forslag om partnerskab

Både Bo Andersen og Jakob Holm medgiver dog, at det vil være mere end vanskeligt at finde pengene på normal vis. Borgmesteren vil derfor lægge op til et samarbejde mellem det offentlige og private investorer.

- Kommunen bruger hvert år 60 millioner kroner på anlæg. Det vil svare til, at der skulle gå otte-ni år, hvor vi ikke kunne bruge penge på andet end de tre skoler. Derfor er vi nødt til at tænke i nye baner i form af et offentligt-privat partnerskab. For eksempel kan man forestille sig, at en privat investor bygger de nye skoler, som kommunen så lejer sig ind i. Samtidig kunne det indgå som en del af aftalen, at firmaet skulle købe de eksisterende bygninger. Der er ingen tvivl om, at der kunne bygges nogle meget attraktive ejerlejligheder på Nordagerskolen areal, siger Bo Andersen.

Mens Jakob Holm erklærer sig parat til at støtte ideen om et samarbejde, tvivler Hans Jørgensen på, at man kan få overtalt et privat firma til at investere så mange penge.

Moral

- Man er også nødt til at se på moralen i det hele. Vi skal passe på, at vi ikke privatiserer hele den offentlige sektor, tilføjer gruppeformanden.

Han peger samtidig på, at der er andre skoler, der har brug for en kærlig hånd. Og har man sagt A, er man også nødt til at sige B, mener han.

- Vi kan ikke forsvare at lave en gennemgribende renovering af tre skoler, mens de andre får lov til at passe sig selv. Det vil efterlade os med et stort forklaringsproblem, konstaterer Hans Jørgensen.

Investorer skal redde skoleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce