Ingen uro over turistsvigt


Ingen uro over turistsvigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØKONOMI: Detailhandel mærker faldet, men satser på juli og august

FAABORG:De mangler i gadebilledet, turisterne, og ikke mindst deres bugnende tegnebøger.

Det mærker Faaborgs detailhandel, men alligevel er der ikke bekymring i rækkerne.

- Det er efterhånden ved at blive en fast tendens, at turisterne bliver væk i juni. Sådan har det været en del år, siger Britt Rasmussen, medindehaver af Landslagteren og medlem af bestyrelsen for FaaborgHandelsstandsforening.

Hun er sikker på, at turismen, og dermed omsætningen, vil stige i løbet af de kommende måneder.

- Det skal nok komme. Først i slutningen af juli og i august bliver det for alvor godt vejr. Turisterne er blevet hjemme på grund af det dårlige vejr i juni, og så har EM i fodbold sikkert også udskudt mange ferier, vurderer Britt Rasmussen.

Faaborg Handelsstandsforening har endnu ikke et samlet overblik over, hvordan omsætningen i juni ser ud i forhold til andre år.

Tror på en god sæson

Fyens Stiftstidende skrev mandag om, hvordan flere campingpladsejere og hoteldirektører kunne melde om en mildt sagt mager belægning i juni og et voldsomt fald i antallet af overnatninger i forhold til på samme tidspunkt sidste år.

Men lige som Britt Rasmussen fra handelsstandsforeningen er Faaborgs turistchef ikke bekymret. Lene-Marianne Søberg mener også, at der stadig er mulighed for at redde sæsonen.

-Mange endagsturister er blevet væk i juni på grund af det dårlige vej. I juli og august kommer der en anden slags turister, så jeg tror på, vi får en god sæson, siger hun.

Dårlig juni sidste år

Lene-Marianne Søberg kan i øvrigt ikke give hotellerne ret i, at denne juni er væsentlig ringere end sidste års, som flere af dem betegnede som overvældende god.

- Juni er sommerens indledende fase. Det er først, når skolebørnene begynder at få ferie, turisterne begynder at komme tilFaaborg. Sidste år var der heller ikke så mange turister i juni, forklarer hun.

Men flere hotelejere siger jo, at de har oplevet en halvering i antallet af gæster i forhold til juni 2003. Hvis der heller ikke var specielt mange turister den- gang, må der jo være tale om en ren katastrofe i år.

- Jeg har ikke hørt, juni sidste skulle have været specielt god, fastholder turistchefen.

Ingen uro over turistsvigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce