Tømmergården kan beholde elitesmiley trods bakteriefund i maden

Faaborg: En hjertemillionbøf med blomkål, ærter og kartofler gik i fælden, da Fødevarestyrelsen i sidste uge var på kontrol på kommunens produktionskøkken, Madservice, på Tømmergården i Faaborg, der hovedsageligt producerer mad til kommunens ældre.

I en rutinekontrol fandt man spor af bakterien listeria i én ud af femten nedkølede testportioner, oplyser Dorit Jensen, der er kostfaglig vejleder i kostforplejningen og uddyber, at man i samarbejde med Fødevarestyrelsen ikke fandt anledning til at trække retterne tilbage.

- Det blev fundet i nogle retter, hvor der står på, at de skal varmes op, og der var ikke krav om tilbagetrækning. Derfor gjorde vi ikke andet ved det, siger Dorit Jensen.

- Det var uheldigt, at der var spor af listeria, men det var ikke sundhedsskadeligt. Listeria findes jo i alt; jord, luft og vandet. Og vi beholdt vores elitesmiley, understreger den kostfaglige vejleder.

Dorit Jensen forklarer, at borgerne er instrueret i at varme de nedkølede retter op i mikroovn til 75 grader, og så er der ifølge den kostfaglige vejleder ingen risiko.

- Vi gennemgår selvfølgelig vores procedurer for at sikre, at vi forhindrer det. Vi sender også løbende prøver til test. Hidtil har der ikke været noget i det, understreger Dorit Jensen, der ikke har kendskab til nogen borgere, som er blevet syge på baggrund af fundet af listeria-sporet.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.