Ingen søger jobbet: Akut mangel på dagplejere

Der er pasningsgaranti i kommunen, så ingen risikerer at stå helt uden pasning til deres barn, forsikrer Lene Stokholm, der er leder af dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto: Roland Petersen

Ingen søger jobbet: Akut mangel på dagplejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen kan ikke skaffe dagplejere i tilflytterbyerne Nr. Lyndelse og Nr. Søby. Pt. mangler der en-to dagplejere.

Nr. Lyndelse/Nr. Søby: Forældre til småbørn i den nordlige del af kommunen, der har valgt dagpleje frem for vuggestue, risikerer at skulle ud på en længere køretur for at få deres barn passet. Og dagplejerne kan blive bedt om at passe fem børn i stedet for fire. Det er her-og-nu-løsningen, for der er ikke nok dagplejere til at følge med efterspørgslen i Nr. Lyndelse og Nr. Søby. Et område, der har mange børnefamilier og tilflyttere.

- Vi kan nogle gange have svært ved at rekruttere dagplejere, især i Nr. Lyndelse og Nr. Søby, men ikke i de andre områder. Vi har et jobopslag ude lige nu, og det er et genopslag, for vi fik ikke nogen ansøgere sidste gang vi søgte, fortæller Lene Stokholm, der er leder af dagplejen i Faaborg-Midtfyn.

- Lige nu mangler vi én, men vi kunne jo godt forestille os, når vi når lidt længere hen på året, at vi kommer til at mangle en mere, siger dagplejelederen.

Dagplejerne har selv hængt jobopslaget op i lokalområdet, og Lene Stokholm har haft kontakt til jobcenteret for at høre, om de havde nogen, der kunne have interesse. Men ingen af delene har båret frugt.

Jeg tror, mange ikke er opmærksomme på, hvad det vil sige at være dagplejer. At det faktisk er et professionelt virke
Pernille Eshøj, formand for forældrebestyrelsen for dagplejerne i Faaborg-Midtfyn
Vil uddanne dagplejerne
Ifølge Lene Stokholm, leder af dagplejen i Faaborg-Midtfyn, kræver det ingen særlig uddannelse at blive dagplejer.Dagplejerne får støtte fra supervisere, der kan hjælpe med, hvordan man får et godt samarbejde med forældrene og indgår i netværk med andre dagplejere.

I 2018 starter et forløb, hvor alle dagplejere kommer på en uges kursus, hvor de bliver klogere på børns udvikling og signaler.

Derudover starter der et forløb, hvor dagplejerne bliver klædt på til at tænke matematik ind i hverdagen hos de allermindste.

Kilde: Lene Stokholm

Forældre vil brande dagplejen

Pernille Eshøj er forældreformand for dagplejerne i Faaborg-Midtfyn. Hun tror, at problemet med at rekruttere dagplejere kan skyldes, at mange har en gammeldags opfattelse af faget.

- Jeg tror, mange ikke er opmærksomme på, hvad det vil sige at være dagplejer. At det faktisk er et professionelt virke, siger Pernille Eshøj, der mener, at gode lokale pasningsmuligheder er essentielt, hvis man vil tiltrække tilflyttere.

- Det er super vigtigt, at der er skoler og pasningsmuligheder for børn i nærheden. Det er det, er får en familie til at køre rundt.

Forældrebestyrelsen gør derfor en aktiv indsats for at brande dagplejen og fortælle de gode historier, for eksempel gennem Facebook.

- Så flere får kendskab til, hvad det er, dagplejen i kommunen står for. Hvad er det for et fællesskab, man bliver en del af som medarbejder, så man forstår, at det er en super dygtig, professionel organisation, hvor man får lov at arbejde med de små poder, lyder det fra formanden.

Ingen søger jobbet: Akut mangel på dagplejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce