Ingen penge til sankthansfest


Ingen penge til sankthansfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvalteren på Steensgaard Gods ærgrer sig over, hvad han kalder "kommunal berøringsangst"

FALDSLED-FAABORG: Det her må da være noget, som kommunen med sine Toscana-tanker vil gribe med taknemmelig kyshånd, tænkte de på godset Steensgaard ved Faldsled:

En storstilet sankthansfest med musik på et meget højt niveau i en kulisse af smuk natur og kulturarv.

Men desværre for Steensgaard gav Kultur- og Fritidsudvalget afslag på en ansøgning om en underskudsgaranti på 100.000 kroner.

Godsets forvalter Kristian Gernow siger diplomatisk, at det er fair nok, hvis det er kommunens holdning. Men samtidig lægger han ikke skjul på, at han havde håbet på større velvillighed.

- En satsning

- Vi laver en satsning, som understøtter det, som politisk er meldt ud, at man gerne vil hernede i regionen, siger Kristian Gernow.

Kommunens kulturchef Christian Tønnesen siger:

- Vi har ikke 100.000 kroner at støtte med.

Tønnesen pointerer samtidig, at arrangementet på Steensgaard er rent privat med en betydelig entreindtægt, og man har derfor i kommunen vurderet, at det ville være i strid med kommunalfuldmagten at støtte det, når det ikke sker i foreningsregi.

Udvalgsformand Lene Høsthaab (V) er glad for at se private aktører på den kulturelle bane, men siger samtidig:

- Når vi får at vide af vores embedsmænd, at vi ikke må støtte, så kan jeg jo ikke gå ind og sige, at det her er så god en idé, at jeg vil se igennem fingre med lovgivningen.

Det står dog klart, at inden det gik op for kommunen, at der er tale om et koncertarrangement, med udelukkende en privat aktør, havde kommunen rent faktisk tidligere givet tilsagn om en underskudsgaranti på 10.000 kroner til Steensgaard. Og det løfte vil kommunen ikke løbe fra nu.

- Når vi har sagt A, må vi også sige B, siger Christian Tønnesen.

- Vi gennemfører det

I disse dage er plakater for arrangementet blevet hængt op rundt omkring, ligesom man kan høre reklamespots i lokalradioen.

- Vi gennemfører det, og det bliver godt, siger Kristian Gernow og understreger, at der ikke vil blive gået på kompromis med kvaliteten af arrangementet, men at man desværre må skære i markedsføringsbudgettet, når kommunen ikke vil stille en underskudsgaranti på 100.000 kroner.

- Det er ærgerligt, hvis en kommunal berøringsangst gør det umuligt at sætte den her slags initiativer i værk, fordi man har et CVR-nummer, siger Kristian Gernow.

Mærkelig logik

Han undrer sig over logikken i, at man gerne støtter Faaborg HK med 300.000 kroner til projektet Fynske Fristelser, der oveni købet nu er udsat, men ikke vil gribe en grydeklar ide, som ellers går fint i tråd med kommunens strategier for oplevelser, natur og gastronomi.

- Der er så stor forskel på håndboldklubben og det kommercielle niveau, de er oppe på - og så os. Vi kan ikke matche håndboldklubben, siger Kristian Gernow.

Ingen penge til sankthansfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce