Ingen penge i fornem gourmet-mad

Det er ingen guldgrube for Anne Bille-Brahe at drive Steensgaard Herregårdspension. Stærkt stigende råvarepriser har presset indtjeningen, men kunder mangler der til gengæld ikke.
Foto: Poul Madsen

Ingen penge i fornem gourmet-mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årsregnskabet skuffer hos Steensgaard Herregårdspension, men branchen er benhård

MILLINGE: Det kan godt være, at Steensgaard Herregårdspension hører til i superligaen, når det gælder god mad og nævnes i samme åndedrag som Falsled Kro og Under Lindetræet.

Forleden fik det sydvestfynske hotel- og spisested såmænd også seks ud af seks mulige stjerner af Fyens Stiftstidendes madanmelder.

Men et blik i årsregnskabet hos Steensgaard Herregårdspension afslører, at det langt- fra er en guldgrube at lave mad til topkarakter.

I 2007 endte tallet på bundlinjen på beskedne 132.000 kroner - mindre end en tredjedel af overskuddet i 2006.

Restauratør Anne Bille-Brahe lægger da heller ikke skjul på, at resultatet gerne skal forbedres markant, men hun peger samtidig på, at mange andre toprestauranter også har svært ved at tjene penge på at levere nydelse til ganen.

- Når vi satser på det bedste af det bedste, så bliver omkostningerne høje, og det er de færreste, der er klar over, at det er så svært at tjene penge for en stjernerestaurant, siger Anne Bille-Brahe.

Masser af gæster

Hun peger på, at det var stigende fødevarepriser i 2007, som betød det markant ringere resultat i forhold til året før, og Steensgaard Herregårdspension har ganske enkelt ikke været hurtig nok til at hæve priserne på spisekortet i takt med de højere indkøbspriser i køkkenet.

- Men det er en hårfin balance, for vi vil selvfølgelig heller ikke skræmme gæsterne væk, siger Anne Bille-Brahe.

Ifølge restauratøren selv er der dog heller ingen grund til at klage over antallet af gæster. For der er mange, der gerne vil betale for en fornem gourmetoplevelse i disse år.

- Vi har heldigvis et nicheprodukt, så vi skiller os ud, men konkurrencen bliver hårdere, siger Anne Bille-Brahe.

Hos brancheforeningen for hoteller og restauranter, Horesta, bekræfter formand Jan Laursen, at branchen har oplevet "groteske prisstigninger", som han siger, på råvarer og til dels lønninger.

Til gengæld, siger han, har det aldrig været nemmere at lokke danskerne til at finde den store pengepung frem for at gå på gourmet-restaurant, så det er et spørgsmål om, at de restauratører, der har problemer med at tjene penge, bliver bedre til at regne omkostningerne ind i salgsprisen.

Ingen penge i fornem gourmet-mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce