Ingen frygt for marked i Ringe


Ingen frygt for marked i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INITIATIV: Egeskov Marked vil ikke blive berørt af marked i naboby, vurderer kasserer

RINGE/KVÆRNDRUP:Et nyt musik- og kræmmermarked i Ringe får ingen nervøse trækninger frem i ansigtet på kassereren i Egeskov Markedsforening, Hans Otto Jensen.

- Egeskov Marked er et så fastforankret og traditionsrigt marked, at et nyt initiativ i Ringe næppe vil berøre os, siger Hans Otto Jensen.

Han henviser desuden til, at Egeskov Marked er et endagsmarked den tredje onsdag i september, mens musik- og kræmmermarkedet i Ringe er planlagt til pinsen.

- Vi har de senere år oplevet, at flere og flere markeder er skudt op på Fyn, men vi har ikke kunnet mærke det. Vore kræmmere er trofaste og melder om god handel. Derfor har vi altid kunnet melde om udsolgt af stadepladser, siger Hans Otto Jensen.

Ingen musik i år

De to seneste år har Egeskov Markedsforening som noget nyt forsøgt sig med musikalsk underholdning. I 2003 optrådte Sussi & Leo, og sidste år var Tørfisk på plakaten.

- Men vi tror ikke, at udgifterne til underholdning står mål med antallet af ekstra besøgende, så i år vender vi formentlig tilbage til et marked uden underholdning, siger Hans Otto Jensen.

Dermed kommer Egeskov Marked også markant til at adskille sig fra et musik- og kræmmermarked i Ringe. Manden bag, Michael Deutsch, vil videreføre sit koncept fra Roskilde Musik- og Kræmmermarked, hvor der satses på en række kendte danske musiknavne.
Egeskov Marked
80.000-100.000 plejer at besøge Egeskov Marked den tredje onsdag i september.

I 2004 gav markedet et overskud på en halv million kroner. De seneste tyve år har markedsforeningen tjent sammenlagt cirka ti millioner kroner.

500 frivillige hjælper til på markedet.

Forhandling på torsdag

Om musik- og kræmmermarkedet bliver en realitet afgøres på torsdag, når Michael Deutsch mødes til forhandlinger med borgmester Bo Andersen og formand for Teknisk Udvalg, Henning Andersen. Sjællænderen har stillet som krav, at han kan leje festivalpladsen i en bestemt periode på ti år, og kommunen skal desuden afvise andre arrangører i at lave lignende arrangementer på festivalpladsen.

- Jeg håber for det lokale foreningsliv, at det kan blive involveret i markedet. Egeskov Marked har haft en kolossal betydning for foreningslivet i Kværndrup, siger Hans Otto Jensen.

Han har været kasserer i markedsforeningen, siden den blev stiftet i midten af 80'erne. Inden da var det Nordisk Tivolipark, der drev markedet.

- Men vi har bevist, at vi i foreningslivet selv er i stand til at drive markedet, og i de tyve år markedsforeningen har eksisteret, har vi tjent ti millioner kroner til glæde for Kværndrup, siger Hans Otto Jensen.

Om foreningerne i Ringe bare på lignende vis kan gå sammen om et marked og undgå, at en privatmand skal score gevinsten, vil han ikke udtale sig om.

- Situationen i Ringe og i Kværndrup kan ikke sammenlignes. Vi overtog et traditionsrigt marked og har et koncept, der ikke er forbundet med den store risiko, fordi vi ikke har haft tradition for et underholdningsbudget, påpeger kassereren.

Ingen frygt for marked i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce