Ingen ændring i narkopolitik


Ingen ændring i narkopolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPEED: Sag om 13-årig lokal pige, der tog en overdosis, gav i aftes ikke anledning til kursændring i handleplaner

En aktuel sag om en 13-årig lokal pige, der bevidstløs blev kørt til udpumpning på Faaborg Sygehus efter hun havde indtaget tre gram amfetamin, får ikke SSP-lærerne på kommunens skoler og den nye SSP-koordinator, Søren Pedersen, til at ændre i de handleplaner, der allerede ligger på SSP-området.

I aftes holdt Søren Pedersen et møde med SSP-lærerne fra skolerne, hvor de fik en orientering om sagen, og reaktionsmuligheder blev debatteret.

- Men indtrykket var, at der ikke er større problemer med stoffer blandt unge nu, end der var før sommerferien. Vi fortsætter arbejdet som hidtil måske med lidt større fokus på stofferne, siger Søren Pedersen.

Kontorchef i Faaborg Kommunes Børne- og Ungerådgivning, Jørgen Kyed, vil ikke kommentere den aktuelle sag, men han understreger, at kommandovejene i sagen fungerede, som de skal. Kommunen blev orienteret af sygehuset, og der er i dag taget hånd om den 13-årige pige og hendes familie.

- Men det er meget vigtigt at understrege, at det her kunne være poppet op hvor som helst. Børn bliver tilbudt stoffer alle steder. Det er virkeligheden i dag, og man skal ikke tro, at det ikke foregår i de små hyggelige landsbyer på Sydfyn, siger han.

Salget foregår privat

Sagen får heller ikke lederen af kriminalpolitiet i Faaborg, Ulrik Lorenzen, til at sætte det helt store apparat i sving.

- Vi ved, stofferne er her, og at de har været her hele tiden. I øjeblikket er der ikke de store narkobuler i Faaborg, som politiet bare kan storme ind i. Forhandlerne er små fisk, der selv er brugere, som tager lidt ekstra med hjem, når de har været i Odense, siger han.

Ulrik Lorentzen mener ikke, at politiet kan gøre ret meget mere, end det gør i øjeblikket.

- Salget foregår i det skjulte, i lejligheder på diskoteker og til private fester. Der har politiet ikke så let ved at komme, siger han.

I den forbindelse opfordrer Ulrik Lorentzen både de unge og deres forældre til at give politiet et tip, hvis de bliver bekendt med, hvor der foregår handel med narkotika.

Ulrik Lorentzen har ikke noget bud på, om unge der indtager stoffer, er et stigende problem i området.

Billigere

- Jeg tror det ikke, men det er svært at få et præcist overblik. Men vi ved, at stoffer som amfetamin er blevet billigere, og for de unge kan det være økonomisk attraktivt at få sig en rus med speed frem med alkohol købt på et diskotek, siger han.

Ungdomsskoleinspektør Peter Holm har et bud på, hvorfor det er blevet nemmere for de helt unge at komme til stofferne. Han tror ganske enkelt, at narkohandlerne er blevet yngre.

- Da jeg kom til byen for ni år siden, solgte man ikke narko til børn.

Ingen ændring i narkopolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce