Indstillet til pris: Jesper Bugge Kold vader i succes

Jesper Bugge Kold fortæller om Vintermænd på biblioteket den 15. november.

Indstillet til pris: Jesper Bugge Kold vader i succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svanninge-forfatter får gode anmeldelser og er indstillet til debutantpris på Bogforum.

Svanninge: Jesper Bugge Kold, den 42-årige bibliotekar, der bor i Svanninge, har fået stor succes med sin første roman, Vintermænd, en grum historie om to tyske brødre før under og efter 2. verdenskrig. Romanen er blevet fint modtaget af anmelderne, har fået fire ud af seks stjerner hos anmelderne på både Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken, og nu er bogen også nomineret til debutantpris på BogForum i Bellacentret i den kommende weekend.

Af 37 indstillede debutudgivelser er Vintermænd mellem de fem nominerede.

På forlaget Turbine kan forlæggerne sammen med forfatteren tillige glæde sig over, at Kulturstyrelsen har bekostet en prøveoversættelse til engelsk, så forlag i udlandet har en bedre chance for at vurdere, om Vintermænd er noget for dem. I øjeblikket er værket kaldt til vurdering i både Norge og Sverige, og får Jesper Bugge Kold først bogen ud i et nordisk broderland, er der bedre chancer for, at flere lande vil melde sig som aftagere. Selv så Jesper Bugge Kold gerne bogen udgivet i Tyskland, dels fordi det er her det meste af handlingen udspiller sig, men selvfølgelig også fordi Tyskland har over 80 millioner indbyggere, og markedspotentialet således er enormt.

Succesen har ændret på tilværelsen for Jesper Bugge Kold:

- Der er mange ting, jeg skal forholde mig til omkring bogen. Hver eneste dag er jeg i kontakt med forlaget, jeg har givet mange interviews, og der begynder også at komme gang i foredragsvirskomheden.

I Faaborg kan man høre Jesper Bugge Kold holde foredrag på Faaborg Bibliotek den 15. november kl. 11. Vil man ikke vente så længe, byder chancen sig på BogForum lørdag den 8. november, hvor han stiller op til interview med journalist og forfatter Tommy Heisz på forlaget Turbines stand kl. 14.

Vintermænd udkommer i øvrigt snart som lydbog, indtalt, på forfatterens ønske, af Lars Thiesgaard.

Jesper Bugge Kold er gået i gang med at forbedrede sin næste bog.

Handlingen vil han indtil videre helst holde for sig selv, men han løfter dog en flig at sløret og fortæller, at den foregår i DDR under den kolde krig, hvor en dansker forelsker sig i en østtysker og flytter på den anden side af jerntæppet.

Indstillet til pris: Jesper Bugge Kold vader i succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce