Indbrudsbølge: Susanne og Prebens hjem endevendt - tyv lå nok på lur

Arkivfoto: Martin Ravn

Indbrudsbølge: Susanne og Prebens hjem endevendt - tyv lå nok på lur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn er ramt af en bølge af indbrud og fredag gik det ud over Susanne Hansen og Preben Schjøtler i landsbyen Nybølle vest for Ringe. - Det er så krænkende, fortæller Susanne Hansen, som nu har mareridt om natten.

Nybølle: Det er fredag formiddag og Susanne Hansen har haft fri fra arbejde hele ugen og tuller lidt rundt derhjemme på gården på Assensvej i Nybølle ved Ringe. Den store labrador render hende i hælene, og hun føler sig altid tryg ved at være alene hjemme, når hunden er ved hendes side. Manden Preben Schjøtler er som sædvanligt taget på arbejde, og blot et par timer skal Susanne Hansen den dag ud af huset.

- Da jeg kom hjem to timer efter, var der smidt sten gennem hoveddøren, som var knust, og alt var rodet igennem. Jeg blev meget vred, lige da jeg kom hjem, fortæller Susanne Hansen om den voldsomme oplevelse fredag i sidste uge.

- Susanne ringede til mig, og jeg var på vej hjem fra arbejde. Da jeg kom hjem, havde hun ringet til politiet. Det hele var endevendt - mit kontor lå i atomer med papir, og tyven havde fodret vores hund med franskbrød og en dåse torskerogn, tilføjer Preben Schjøtler.

Indbruddet har de seneste dage gjort det svært for parret at sove om natten.

- Det er simpelthen så græseoverskridende, at nogen har rodet vores hjem igennem. De har flået tøj ud af vores klædeskab, vippet sengemadrassen op, og gennemrodet køkkenskuffer - alt. Det rager jo ikke andre, hvor dine trusser og din medicin ligger og hvordan det ser ud - det er jo helt privat. Politiet har fortalt, at jeg nok er blevet overvåget af en professionel, for jeg havde været hjemme hele ugen, og var kun ude et øjeblik. Det er virkelig krænkende, fortæller Susanne Hansen og tilføjer, at oplevelsen har givet hende mareridt om natten, hvor hun drømmer, at hun kører tyven ned.

- Jeg tror, det er mit eget forsvar mod indbruddet, forklarer hun.

Politiets råd mod ubudne gæster
Her er politiets råd til, hvordan du kan beskytte dit hjem mod ubudne gæster:

- Aftal nabohjælp.

- Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne.

- Få naboerne til at parkere i indkørslen, tømme postkassen eller bruge din skraldespand, så det ser ud som om, der er nogen hjemme.

- Lad lyset og/eller radioen være tændt - brug tænd og sluk-ur.

- Lad være med at rydde op og tage opvasken. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme.

- Hils på fremmede på vejen og i opgangen. Der er ikke noget, der skræmmer en tyv væk som nysgerrige naboer. Tyve kan ikke lide at blive set.

Stjal opsparing og bryllupssmykker

Tyven, der fredag formiddag mellem klokken 10 og 12, brød ind og endevendte hele Susanne Hansens og Preben Schjøtlers hjem, vidste ifølge parret, hvad han/hun skulle gå efter.

- Tyven gik direkte efter kontanter og smykker, og politiet fortalte, at det nok var en professionel indbrudstyv, fortæller Preben Schjøtlers, som blandt andet fik stjålet nogle penge, han skulle have brugt til at prøve at flyve i ballon.

- Vi fik stjålet 9000 kroner i alt og nogle smykker. Tyven har blandt andet taget det smykke, jeg fik af min mand til vores kobberbryllup, siger Susanne Hansen, som mandag tvang sig til at køre en tur for at prøve at komme tilbage til huset og låse op alene.

- Jeg havde også ferie mandag, og jeg blev nødt til at gøre det, for jeg skal jo igennem det her, fortæller hun.

Nu hvor parret ikke længere kan føle sig fuldstændig trygge i deres hjem, selvom hunden er der, skal der andre midler i brug.

- Nu skal vi have alarmer og overvågning op, så vi kan være trygge igen, siger Susanne Hansen.

Øget indsats mod indbrud

På grund af de seneste mange indbrud på Fyn har Fyns Politi målrettet og øget indsatsen mod indbrud i december måned.

- Jeg kan desværre ikke afsløre i detaljer, hvad indsatsen går ud på, men jeg kan sige, at vi som en del af indsatsen holder et yderst vågens øje med personer, som vi kender rigtig godt for netop indbrudstyveri, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Fyns Politi.

Han opfordrer til, at borgerne selv tager en række forholdsregler for at undgå indbrud i december.

- Vi ved, at det er en rigtig god ide at benytte nabohjælp. En opmærksom nabo er indbrudstyvens værste fjende. Lusker der nogen rundt i området, man ikke har set før, så tag kontakt til dem og spørg, om der er noget man kan hjælpe med. Det kan faktisk være nok til at skræmme tyven væk, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen, og han understreger, at man omgående skal ringe til politiet, hvis man oplever et indbrud, der er i gang, frem for selv at gribe ind.

Har du haft indbrud i dit hjem, så ring til politiet på 114.

Indbrudsbølge: Susanne og Prebens hjem endevendt - tyv lå nok på lur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce