Natten til onsdag har tyve stjålet to unikke stole, der har stået i et centralt rum i kroen siden åbningen i 1971.

Falsled Kro har mistet to stole, som har en særlig betydning.

Ved et indbrud natten til onsdag er der stjålet to jagtstole designet af Børge Mogensen. Stolene har stået foran pejsen i et rum, man går igennem for at komme ind i restauranten.

Ejer og køkkenchef på Falsled Kro Per Hallundbæk fortæller, at stolene har været en del af kroens indretning siden åbningen i 1971.

- Det er nogle helt specielle stole, for de er fra før, stolene blev sat i produktion. Det er håndsamlet og de første af de første, der findes af den slags stole, siger han og understreger, at han vil kunne genkende dem.

- Det er svært at beskrive særlige kendetegn, men jeg kan kende dem på teknikken. På den måde de er samlet på, og så er læderet stærkt patineret.

Per Hallundbæk fortæller, at jagtstolen kan indbringe en god pris på en auktion.

- Den seneste jagtstol, der er solgt på auktion, kostede 175.000 kroner, men prisen er én ting. Noget andet er affektionsværdien, som de stole har for os, understreger han.

Det er helt sikkert ikke en pludselig indskyldelse, der har fået tyve til at bryde ind på kroen.

Læs Per Hallundbæks opslag på Facebook her:

Trist, trist dag på Falsled Kro, vores Børge Mogensen jagtstole blev stjålet i nat, de har stået der siden åbningen i...

Opslået af Per Hallundbæk på 9. marts 2016

Testede alarm

For en uges tid siden var der nemlig en episode, som tyder på, at indbruddet har været planlagt.

- Der blev forsøgt at kaste en sten gennem et vindue, men ruderne er i to lag, og den inderste rude har tog stenen. Først troede jeg, at det var drengestreger, men nu er jeg sikker på, at man har gjort det for at teste, om der var alarm, fortæller Per Hallundbæk, som siger, at alarmen blev udløst ved indbruddet, men at tyvene har været hurtige.

- De er gået målrettet efter de to stole. Der er ikke stjålet andet, så det er helt sikkert bestillingsarbejde, siger han.

Forsikring og politi overvåger

Tyveriet er meldt til politiet, og det bliver efterforsket af lokalpolitiet i Faaborg, og politikommissær Jens Friis Christensen fortæller, at det ikke har været muligt at sikre spor i forbindelse med indbruddet.

Men det er ikke ensbetydende med, at stolene ikke bliver fundet.

Per Hallundbæk fortæller, at politiet har givet besked om tyveriet til de store auktionshuse og større antikforretninger.

Derfor er der ikke stor sandsynlighed for, at stolene bliver udbudt på for eksempel Lauritz.com. Her har man en række procedurer, som skal sikre, at der ikke bliver sat hælervarer på auktion.

Blandt andet kræver auktionshuset, at varen kan spores tilbage til sælger, og sælger skal kunne redegøre for, hvordan vedkommende er kommet i besiddelse af varen. Lauritz.com har også en såkaldt watch out-liste, som indeholder information fra politiet om tyverisager i stil med den fra Falsled Kro.

Der er heller ikke sikkert, det kan lykkes at sælge gennem Den Blå Avis eller guloggratis.dk. I hvert fald ikke uden at blive opdaget.

For flere forsikringsselskaber og politiet holder øje med, om der kommer stjålne varer til salg ad de kanaler.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Røveri på Falsled Kro: Dyre jagtstole er blevet slået til pindebrænde

Røveri på Falsled Kro: Dyre jagtstole er blevet slået til pindebrænde

Jubel i Faldsled: Kostbare stole er tilbage på kroen

Jubel i Faldsled: Kostbare stole er tilbage på kroen

Falsled Kro: På rette spor med lille minus

Falsled Kro: På rette spor med lille minus