Indbrud hos guldsmed op til julehandlen: - Det er et sandt mareridt

Der er tomt på hylderne hos Guldsmed Duus onsdag formiddag, efter tyve forsvandt med en ukendt mængde smykker natten til onsdag. Foto: Maria Retoft Pedersen

Indbrud hos guldsmed op til julehandlen: - Det er et sandt mareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange tidligere i år har indbrudstyve forsøgt at skaffe sig adgang til Guldsmed Duus i Mellemgade i Faaborg. Denne gang, den tredje, lykkedes det.

Faaborg: To gange i sommers forsøgte indbrudstyve at skaffe sig adgang til Guldsmed Duus i Mellemgade i Faaborg, men det lykkedes dem ikke at komme ind.

Det gjorde det til gengæld natten til onsdag, fortæller Mikael Duus.

- Det var to personer, som stjal en håndværkerstige, og den brugte de til at klatre over gavlmuren omme bag ved butikken. Stigen tog de med sig og brød ind på førstesalen. Her begynder alarmen klokken 01.44. Så de løber nedenunder og tager så meget fra butikken som muligt, inden de stikker af den samme vej igen, fortæller han.

Kosterne har tyvene kommet i sække, og der går hul på den ene, da tyvene skal tilbage over muren. Så da Mikael Duus kommer frem til butikken, ligger der smykker og kontanter fra kasseapparatet spredt rundt omkring.

Guldsmedeparret Tanja og Mikael Duus ved endnu ikke, hvor meget tyvene havde held til at slippe afsted med. Men det er et anseeligt udbytte, tyvene har fået.

- Nu skal vi have talt alt op, så vi kan få det meldt til forsikringen. Det er første gang, at de har fået så meget med, fortæller parret, der har haft indbrud otte gang i de ni år, de har haft butikken.

Vi bliver nødt til at tage ud og besøge alle vores leverandører, så vi kan nå at få nogle varer hjem til julehandlen. Det er et sandt mareridt og pisseirriterende, for at sige det pænt.
Guldsmed Mikael Duus

Op til julehandlen

Parret ærgrer sig naturligvis over indbruddet, der kommer på et meget ubelejligt tidspunkt.

- Det kommer jo til at koste os en hulens masse penge. Udover selvrisikoen til forsikring, så kommer vi jo til at tabe noget omsætning på de varer, vi nu ikke kan sælge. Vi bliver nødt til at tage ud og besøge alle vores leverandører, så vi kan nå at få nogle varer hjem til julehandlen. Det er et sandt mareridt og pisseirriterende for at sige det pænt, siger Mikael Duus.

Derudover skal der også investeres i nye sikkerhedsforanstaltninger.

Mikael Duus retter dog en stor ros mod politiet, der ankom til stedet umiddelbart efter meldingen om indbrud.

- De var her med hundepatrulje og det hele i nat i to og en halv time. De har gjort alt, hvad de kunne. Det vil jeg gerne rose dem for, siger han.

Ifølge Erik Skov, Fyns Politi, er hundene ofte med ude til indbrud.

- Vi har nogle rigtig gode politihunde, som kan finde ud af at snuse sig frem til, hvis der gemmer sig en gerningsmand i nærheden, siger han.

Der er dog endnu ikke anholdt nogen i sagen.

Tyvene blev fanget på overvågningskamera, og der er frigivet dette signalement af de to mænd: Ukendt alder, højde og drøjde. Formentlig etnisk danske. Iført mørkt tøj. Den ene med sorte joggingbukser af mærket Hummel og sorte kondisko.

Har man oplysninger i sagen kan Fyns Politi kontaktes på telefonnummer 114.

Indbrud hos guldsmed op til julehandlen: - Det er et sandt mareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce