Indbrud fordoblet


Indbrud fordoblet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af indbrud i Faaborg- Midtfyn Kommune er fordoblet siden sidste år. Nogle af politiets "faste kunder" kan stå bag

FAABORG-MIDTFYN: Butikker og private hjem i Faaborg-Midtfyn Kommune skal for tiden holde ekstra øje med indbrudstyve.

Antallet af anmeldte indbrud i kommunen er nemlig fordoblet siden sidste år.

I første kvartal af 2008 er der anmeldt 168 indbrud i kommunen, mens politiet på samme tid sidste år kun fik viden om 83. Og stigningen i indbrud er både sket inden for private hjem, forretninger og fritidshuse, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi kan godt konstatere, at vi har fået flere sager i det her område, og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, siger lokalpolitichef i Faaborg-Midtfyn, Brian Fussing.

Måske de "faste kunder"

Han ved ikke, hvorfor stigningen er sket, men han har et bud:

- En forklaring kan være, at nogle af de meget aktive kriminelle er på fri fod. For når vores "faste kunder" er på fri fod, kan vi ofte aflæse det i statistikken, siger Brian Fussing og henviser til en indbrudsbølge på Midtfyn i starten af året, som tre gerningsmænd stod bag.

Lokalpolitichefen mener dog endnu ikke, man kan tale om en tendens til flere indbrud i banker, forretninger, fritidshuse og garager, fordi statistikkens tal svinger meget. Derfor vil han foreløbig ikke lægge ekstra kræfter ind på de områder.

- Vi efterforsker dem, som vi har gjort hidtil, men er der noget i sagerne, der giver anledning til, at vi skal gøre noget ekstra, gør vi selvfølgelig det. Og hvis det fortsat stiger, bliver vi nødt til at forholde os til det. Så må vi overveje, om der skal ekstra ressourcer til, fastslår lokalpolitichefen.

Analyserer villaindbrud

Han er mere bekymret for indbruddene i den kategori, der hedder "villaer, lejligheder m.v.". Her ligner stigningen ifølge Brian Fussing mere en begyndende tendens, fordi stigningen har været konstant igennem et år.

- Det er en uheldig udvikling, siger Brian Fussing, der nu vil gå til bunds i sagerne for at se, om der er sammenhænge. Og om det måske er de samme, der står bag nogle af de mange indbrud.

- Det kan for eksempel være sammenhænge i geografi eller i fremgangsmåde, forklarer han og fortsætter:

- Når vi har det grundlag, kan vi vurdere, hvordan vi eventuelt kan sætte ind over for det.

Indbrud fordoblet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce