Ildsjælene vil altid være der


Ildsjælene vil altid være der

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORKOMMUNE: Det personlige engagement er vedvarende energi uanset strukturer
MIDTFYN: Man hører det igen og igen: At Midtfyn er befolket af ildsjæle, og at disse gæve mennesker i høj grad er med til at præge deres egn, selv om de ikke sidder med, hvor de politiske beslutninger tages.

Vi satte tre af dem stævne: Ole Larsen, Rudme, kendt Foderstofaktivist igennem mange år. Egon Hansen, måske Ferritslevs mest trofaste frivillige, igennem 30 år tilknyttet Fritidshuset, og Max Ravn, bankdirektøren fra Ringe, som i sin fritid dribler rundt med storslåede Hal2-planer og private byforskønnelsesinitiativer.

Hvad mon de mener om storkommuneudsigterne? Vil en ny kommunal struktur påvirke engagementet?

Bankmanden siger nej

- Nej, jeg tror ildsjælene vil være der altid, siger Max Ravn, der selv føler sig drevet af troen på, at tingene nok skal lykkes.

- Og jeg kan jo se, der er et behov, fastslår bankmanden, der mener at Ringe-Ryslinge-Årslev konstellationen er den mest realistiske p.t.

- Men min holdning er også, at det befolkningsunderlag, vi hermed opnår er for småt. Det er ikke holdbart i længden, siger Max Ravn.

Foderstoffens bagmand

- For mig personligt vil det ikke ændre noget. Fraværet af Ringe Kommune er i forvejen larmende stort ude i Rudme. Den årlige græsslåning er vel højdepunktet af kommunalt nærvær ude hos os, siger Ole Larsen.

Hans personlige drivkraft bunder i den fundamentale fornøjelse ved at glæde andre mennesker.

- Nogle gange forstår jeg egentlig heller ikke selv, at jeg gider bruge så meget tid på frivilligt arbejde. Men dybest set gør jeg det, fordi det er sjovt, siger han.

I øvrigt går Ole Larsen slet ikke ind for en kommunalstruktur. Men hvis det skal være, er det bedst med kun de tre midfynske kommuner.

Ferritslevs frivillige nr. 1

Egon Hansen føler sig også personligt uafhængig af kommunestørrelser. Hans engagement hænger sammen med en dyb medmenneskelig fornemmelse for omsorg.

- Og med hensyn til strukturen, så tror jeg, folk har det generelt sådan, at de er ligeglade med, om sneen bliver ryddet af folk fra Nyborg. Bare den bliver ryddet, siger Egon Hansen.

Fremtiden for Ferritslev Fritidshus er han ikke nervøs for.

- En tredjedel af mine gæster kommer i forvejen fra nabokommunerne, så det tror jeg ikke har nogen betydning, siger Egon Hansen, der foretrækker enten den store kommune mod øst med Nyborg, Ullerslev og Ørbæk eller den sydvendte løsning med Faaborg og Broby.

Et enkelt godt råd til politikerne i den kommende storkommune vil de tre godt give videre. Det handler nemlig om opmærksomhed og opbakning, hvis ildsjælene skal bevare arbejdslysten på fuldt blus, siger Ole Larsen.

Dermed mener han ikke "medaljer og takkekort", men en økonomisk håndsrækning i ny og næ. Til akutte engangsinvesteringer og sådan.

Og hvis så bare politikerne sørger for at bevare de lokale skoler samtidig.

- Der udspringer en masse aktivitet herfra. Det skal man bare være klar over som politiker, selv om det selvfølgelig vil være ekstremt fristende at centralisere alting i de nye storkommuner, siger Ole Larsen, mens de andre to nikker og samtykker.

Ildsjælene vil altid være der

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce