Ida fra Årslev skal studere i Australien

25-årige Ida Henriksen fra Årslev har modtaget et legat på 15.000 kroner fra Nordea-fonden. Hun skal på studieophold i Australien som led i uddannelsen i folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Pressefoto

Ida fra Årslev skal studere i Australien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årige Ida Henriksen fra Årslev skal på studieophold i Australien som led i uddannelsen i folkesundhedsvidenskab. Med i bagagen er et legat på 15.000 kroner fra Nordea-fonden.

Årslev: Nordea-fonden uddeler årligt op til 10 millioner kroner i legater til professionsbachelorstuderende og kandidatstuderende, der tager på studieophold i udlandet. I denne runde har 25-årige Ida Henriksen fra Årslev modtaget et legat til et studieophold i Australien, oplyser Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

I februar siger 25-årige Ida Henriksen på gensyn til sit liv som studerende på uddannelsen i folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet og rejser på studieophold i Australien.

Ida Henriksen skal til efteråret være udvekslingsstudent på The University of Melbourne i Australien som led i sin uddannelse, og hun glæder sig enormt til de faglige muligheder, der venter:

- Jeg ser rigtig meget frem til at få indblik i, hvordan et andet sundhedsvæsen fungerer. At se hvordan man forsker, underviser og rådgiver i folkesundhed i et land som Australien bliver rigtig spændende. Jeg synes, det er vigtigt at få et globalt udsyn og kunne bruge de erfaringer til at sætte det hele i perspektiv, siger hun i pressemeddelelsen.

Det er dog ikke kun de faglige muligheder, der lokker. Også udsigten til store personlige udfordringer og oplevelser har fået Ida Henriksen til at søge mod udlandet.

- Jeg glæder mig til at tage den udfordring op - at stå helt alene. Jeg vil skabe mig nogle nye og internationale bekendtskaber i et helt andet land. Jeg ser også frem til at skulle rejse til New Zealand og bruge weekender og ferier til at tage på smutture op ad Østkysten og længere ind i Australien, siger hun.

Jeg ser rigtig meget frem til at få indblik i, hvordan et andet sundhedsvæsen fungerer. At se hvordan man forsker, underviser og rådgiver i folkesundhed i et land som Australien bliver rigtig spændende. Jeg synes, det er vigtigt at få et globalt udsyn og kunne bruge de erfaringer til at sætte det hele i perspektiv.
Ida Henriksen

15.000 kroner med i bagagen

Ud over pas, tøj og studiebøger har Ida Henriksen også et legat på 15.000 kroner fra Nordea-fonden med i bagagen.

Legatet skal bruges på at dække nogle af de mange udgifter, der er forbundet med et dyrt studieophold i udlandet.

- Jeg ved, at huslejen er rigtig høj i Australien. Og der er også en masse bøger, som skal købes. Jeg har også allerede købt visum, og så er der flybillet og kulturelle oplevelser rundt omkring i Melbourne, så det hele løber jo op, siger hun.

Ida Henriksen kommer hjem fra sit studieophold i Australien i juli og fortsætter derefter på uddannelsen i folkesundhedsvidenskab i København, som hun forventer at færdiggøre i vinteren 2020.

Ida fra Årslev skal studere i Australien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce