Der kaldes til borgermøde i Korinth Kulturhus for at prøve at sikre den lokale kro.

Selv om kommunalbestyrelsen tirsdag aften besluttede, at Korinth Kro skal rives ned, er alt håb ikke ude, hvis det står til Johanna Westphal.

Hendes datter og svigersøn var det sidste kropar, og Johanna Westphal, som selv bor i Korinth, har taget initiativ til et borgermøde søndag klokken 14 i Korinth Kulturhus.

- Selve driften gik godt for min svigersøn og datter, men de havde ikke midlerne til at istandsætte kroen. Man kan sammenligne med Brobyværk Kro. Den kører fint, for den har været familiedrevet gennem tiderne, så her er sket løbende vedligeholdelse, påpeger Johanna Westphal og tilføjer:

- Hvis vi får lov at komme ind i billedet og kan få kommunalbestyrelsen til at ændre beslutningen, så er mit mål, at vi laver en andelsforening, og i givet fald sætter Korinth Kro i stand lidt efter lidt. Vi kunne sagtens begynde med taget, som kommunen ønsker, og hvis støttetilsagnet på fem millioner kroner kan overføres, så når vi langt.

- Ikke for at være lyseslukker, men der er jo truffet en beslutning om nedrivning?

- Ja, men kan vi stille med et realistisk projekt og opbakning fra lokalsamfundet, så bør man give os en chance. Og bygningerne står der jo endnu.

- Hvorfor reagerer I først nu?

- Jeg har været på ferie i de tre uger, mens der har været udbud. Det her skal prøves. Går det ikke, kan vi altid sige, at vi forsøgte. Der har været så mange, der har været kede af det siden tirsdag, hvor kommunalbestyrelsen traf beslutningen, svarer Johanna Westphal.

Hvis kommunalbestyrelsen alligevel ikke vil være med til et allersidste forsøg på at redde Korinth Kro, håber hun på, at man i det mindste kan bevare annekset og indrette kromuseum her.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
19
Blank afvisning af redningsplan for Korinth Kro

Blank afvisning af redningsplan for Korinth Kro

1
To forslag til at redde kro

To forslag til at redde kro

8
Billedserie: Sådan ser Korinth Kro ud i dag

Billedserie: Sådan ser Korinth Kro ud i dag