I Frome er det borgerne, der bestemmer


I Frome er det borgerne, der bestemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den engelske by Frome er forbillede for Fandenivoldsk Forandrings måde at arbejde på.

England: Det var på en studietur til England, at Helle Engelbrechtsen, medindehaver af relationsbureauet Fandenivoldsk Forandring, fik øjnene op for byen Frome i det sydøstlige England. Byen er efterfølgende blevet et forbillede for den måde, Fandenivoldsk Forandring ønsker at arbejde på.

Stærke kræfter i Frome ville gerne inddrage borgerne noget mere i beslutningerne, så de dannede en uafhængig liste og stillede op til kommunalvalget. Ved første valg fik listen 10 ud af 17 mandater, og ved det efterfølgende valg fik de 17 ud af 17, fortæller Helle Engelbrechtsen.

- De tager borgere med ind i beslutningerne på mange politiske sager. 80 procent af tiden er det borgere, der taler på byrådsmøderne, og politikerne siger ja til alle forslag, borgerne kommer med. Det er der ikke nogen byråd i Danmark, der gør. Men det betyder, at borgerne tager mere ansvar, og engagementet i byen stiger, forklarer hun.

Men bare fordi, politikerne siger ja til borgernes forslag, betyder det ikke nødvendigvis, at der følger økonomi med.

- De crowdfunder 1000 pund pr. borger pr. år. Borgerne har for eksempel lige splejset om en skov til tre millioner kroner, siger Helle Engelbrechtsen, der har Fandenivoldsk Forandring sammen med sin makker Brian Frandsen.

Hun er godt klar over, at engelske Frome er et enestående tilfælde, men håbet er, at andre vil lade sig inspirere bare en lille smule.

- Vi kan se, det er muligt, over en årrække, at få borgere til at tage meget mere initiativ, siger Helle Engelbrechtsen.

I Frome er det borgerne, der bestemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce