Hvorfor aflyse festen


Hvorfor aflyse festen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYRÅDETSbeslutning om at aflyse årets fest for at donere pengene til nødhjælp virker besynderlig.

Efter et hæsblæsende efterår med talrige ekstraordinære møder kunne de lokale beslutningstagere såmænd godt have haft brug for en bedre middag på Hvedholm. Og disse fester har i hvert fald tidligere fungeret som kærkomne åndehuller, hvor politikerne kunne lægge våbnene og tale venligt sammen på tværs af politiske skel. Ja, i Henning Busks periode som gruppeformand for Venstre kunne man sågar også tage lidt gas på sig selv, hinanden og hele det politiske spil.

Men den fåborgensiske komedie er ikke så sjov mere. Det ligner mere og mere en tragisk dødsdans, hvor mange års sammensparet forbitrelse hos visse medlemmer af byrådet bliver udmøntet i ren og skær destruktivitet.

VED AT STILLE forslag om at droppe den planlagte fest til fordel for godgørenhed fandt Søren Snedker og folkene på Faaborg Listen så omsider en sag, der ikke kunne tabes.

Modstanderne var sat skakmat, for hvem kan i efterdønningerne efter den største naturkatastrofe siden 1976 - hvor 255.000 kinesere døde i et jordskælv - argumentere for, at de hellere vil spise middag på Hvedholm end at give penge til nødhjælp?

Den konflikt ønskede det øvrige Økonomiudvalg ikke at tage i den lokale presse, og man valgte at renoncere uden kamp.

DER KLINGER HULT, når politikere på denne måde er godgørende med penge, som ikke er deres egne. Den slags godgørenhed bør overlades til regering og stat og til folks egen samvittighed. Den danske regering har bevilget næsten en halv millard kroner, og det strømmer ind med bidrag til de ramte områder fra dybt berørte danskere. Så det er jo ikke vilje og empati, der mangler

Sagen ville have set ganske anderledes ud, hvis Søren Snedkers forslag havde været, at politikerne selv skulle betale for festen for at frigøre det afsatte beløb til nødhjælp. Som det ser ud nu, ligner det mere en Søren Snedker, der ikke var i festhumør, og så fandt han den mest udspekulerede måde at melde afbud på.

Bent Warncke er journalist på Fyens Stiftstidendes Faaborgredaktion.

Hvorfor aflyse festen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce