Hvor skal der spares?


Hvor skal der spares?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe Kommune er ved at finde ud af hvor meget, der skal spares på næste års budget. Det vil i den forbindelse være oplagt at fortælle, hvor Ringe Byråd mener, der skal spares på grund af den kommende kommunesammenlægning. Borgmester Bo Andersen er tidligere kommet med et skøn, der lyder på, at det vil koste ca. 30 til 40 millioner kr. at lave en Midtfyns Kommune, og det lyder meget troværdigt.

Regeringen har meldt klart ud at den ikke vil kompensere de administrative udgifter ved sammenlægningerne. De skal hentes ind ved "stordriftsfordele" og "synergieffekter".

Regeringen har dog erkendt, at de påståede besparelser ikke kan hentes de første år. Derfor har regeringen og DF aftalt, at kommunerne kan ansøge om " Lånemuligheder inden for en vis ramme. Lånene skal tilbagebetales indenfor en kortere årrække".

Dette betyder at en kommende Midtfyns Kommune selv skal finde de 30-40 millioner kr., som en sammenlægning vil koste. Hvor mener Ringe Byråd at disse penge skal findes?

Bo Andersen du har tidligere taget afstand fra en kommunereform, hvor kommunerne ikke fik kompenseret udgifterne ved en sammenlægning. Bo Andersen gælder dette stadig eller har du indordnet dig under, hvad partitoppen dikterer?

Det er ingen hemmelighed, at Enhedslisten er imod denne kommunereform. Det er

vi bla. fordi den svækker nær demokratiet, fører til mere udlicitering og privatisering og ikke mindst er der tale om en centralisering, som ikke er

set magen til i en menneskealder. Dertil kommer, at reformen vil koste kommunerne mange milliarder af kr.

Regeringen og DF siger, at det er den største ændring af det danske samfund i årtier. Dette er fuldstændig rigtigt, derfor vil det også være naturligt at sende den til folkeafstemning. Hvorfor vil forligspartierne og Socialdemokratiet ikke være med til dette?

Derfor styrk nærdemokratiet ved næste kommunevalg x ved liste Ø.

Finn Hansen er medlem af Enhedslisten på Midtfyn.

Hvor skal der spares?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce