Hvilehjem har lange udsigter

87-årige Endre Møller-Nielsen har gennem længere tid arbejdet for et hvilehjem i Ringe. Foreløbig er 27 pensionister skrevet på venteliste.
Foto: Jørgen Hansen

Hvilehjem har lange udsigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE: Der er stor interesse blandt kommunens ældre borgere for at bo på et hvilehjem eller bofællesskab midt i Ringe by. Indtil videre er 27 pensionister skrevet på ventelisten, fortæller 87-årige Endre Møller-Nielsen, der fik idéen for cirka et år siden.

I efteråret 2007 kom der for alvor skub i planerne, da boligselskabet BSB Ringe sagde ja til at gå ind i projektet, og sammen udså de sig en lille grund på adressen Algade 6 i Ringe. Siden har det vist sig, at grunden kun kan rumme seks boliger, og det er alt for lidt, erkender Endre Møller-Nielsen.

- Hvis vi skal lave et bofællesskab, skal vi som minimum op på 12 boliger. Derfor giver det ikke mening at placere noget her. Grunden lå ellers perfekt. Mange ældre ønsker nemlig at bo tæt på byen, og fra Algade 6 har de ikke langt til hverken Netto, apoteket eller sparekassen, fortæller han.

Endnu har Endre Møller-Nielsen dog ikke opgivet ideen om et hvilehjem. Det henvender sig til ældre, der ikke er så dårlige, at de skal bo på et plejehjem, men som til gengæld savner lidt selskab. Samtidig kunne kommunen også spare penge på hjemmehjælp og madudbringning.

Fokus på boliger i 2009

Ifølge den 87-årige pensionist er kommunen da heller ikke afvisende over for at arbejde videre med idéen.

- Jeg har fået et brev, hvor der står, at Socialudvalget vil sætte gang i en analyse af fremtidens boligbehov for de ældre. Så det er et område, der vil blive fokus på, siger han.

Analysen skal dog først gennemføres i 2009, og der bliver ikke afsat penge på næste års budget til konkrete projekter, erkender han.

- Tingene går ikke så hurtigt, som jeg kunne ønske det. Men behovet er der, for ventelisten vokser støt og roligt, selv om der naturligvis også falder nogen fra, siger Endre Møller-Nielsen, der jævnligt bliver ringet op af personer på listen, som vil vide, om der snart sker noget.

Derfor har han valgt at skrive et stykke til ældrebladet "Seniorstafetten", hvor han orienterer om den seneste udvikling i sagen. Det var meningen, at indlægget skulle bringes i det næste nummer, der kommer på gaden i september. Men angiveligt er deadline allerede overskredet, og han forventer derfor, at det først kommer med senere på året.

Hvilehjem har lange udsigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce