EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) og to lokalpolitikere til debataften om de unges fremtid i en turbolent EU-tid.

Faaborg: Hvad nu EU? Hvad med Brexit, det franske valg - og hvad betyder det at være ung i unionen?

Spørgsmålene er mange, når ungdomsskolen og ungdomsrådet Faaborg-Midtfyn får besøg af EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S) og to lokalpolitikere.

Det sker til ungdomspolitisk debataften i ungdomshuset i Faaborg, onsdag 19. april klokken 17. 

Der er lagt op til en aften med fri debat i uhøjtidelige og ungdommelige omgivelser. 

- Debataftenen er egentlig kommet i stand fordi ungdomsrådet og ungdomsskolen besøgte Europaparlamentet og Christel Schaldemose i Bruxelles som led i et demokrati-forløb i efteråret 2016. Her aftalte man, at hun efterfølgende skulle besøge ungdomsskolen og vores ungdomsråd, siger Kenneth Johansen fra Ungdomsskolen, der sammen med ungdomsrådet er arrangør.

Han tilføjer, at de unge i Faaborg-Midtfyn Kommune er meget optaget af den politiske dagsorden, der sættes i denne tid i hele Europa. Hvilken betydning får det for de unges hverdag, uddannelse og fremtid i en tid med opbrud i hele verden og EU?

 

 

To lokalpolitikere til debataften

For at sikre den lokalpolitiske forankring i arrangementet og debat har de unge også inviteret den lokale borgmesterkandidat Hans Stavnsager (S) og folketingskandidat Kim Aas Christensen (S). 

- Vi håber dermed også at vi kan bidrage til at få sat Faaborg-Midtfyn Kommune, ungdomsskolen og ungdomsrådets arbejde og tilbud på verdenskortet, men også i EU og europæisk sammenhæng, fremhæver Kenneth Johansen.

Alle unge, men naturligvis også ældre, er velkomne. (pcb)