Folk væltede ind og sad i kø i flere timer for at få deres ting vurderet, da Faaborg Museum og Bruun Rasmussens Kunstauktioner holdt vurderingsdag

Faaborg: Tilstrømningen var overvældende, da Faaborg Museum og Bruun Rasmussens Kunstauktioner lørdag klokken 11 åbnede døren til en tre timer lang vurderingsdag, hvor folk kunne komme og få deres malerier, antikviterer, keramik, smykker og så videre vurderet - ganske gratis.

Allerede fra starten var hele museets café propfyldt, og folk sad i kø hele vejen hen ad gangen og ud i de nærmeste udstillinger.

Ud over de tre vurderingseksperter, Kasper Nielsen, Nick Messmann (begge kendt fra tv), og Majbrit Haastrup Nielsen, havde auktionsfirmaet medbragt en nummerdame, Eva Folke, som gik og delte numre ud til folk ved indgangen.

Der var helt op til to timers ventetid, og hun nåede at dele 179 numre ud inden klokken 14. Og da mange kom som par, har der været op mod det dobbelte antal mennesker, vurderer Sascha Desirée Kinzella, pr- og udstillingsassistent på museet.

Faaborg Museum er jo kendt for Fynbomalerne, og flere havde Peter Hansen-malerier med. Heriblandt Else Gad fra Faaborg, som kom med et maleri med to kvinder, der piller majs i Italien.

- Det er et arvestykke, som jeg har haft i mange år. Skitsen til maleriet hænger faktisk her på museet. Inden min mand døde for 12 år siden, fik han det vurderet hos netop Kasper Nielsen i fjernsynet. Dengang blev det vurderet til 25.000 kroner, fortalte Else Gad, inden det blev hendes tur hos Kasper Nielsen.

- 20.000-30.000 kroner, lød vurderingen fra den kendte vurderingsekspert.

Det var Else Gad så tilfreds med, at maleriet straks blev optaget hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner.

Op til en halv million

- Jeg er oprigtigt positivt overrasket, både over mængden af besøgende, men også over de ting, de har haft med. Jeg har set rigtig fine ting i adskillige hundrede tusinde kroners-klassen, hviket er lidt usædvanligt for de her arrangementer, sagde Kasper Nielsen.

Hans højeste bud på dagen var mellem 250.000 og 500.000 kroner for en opstilling af den danske kubist og kunstner William Lundstrøm.

Avisen talte med ejeren, en lokal kvinde fra Faaborg, men hun ønskede ikke at få sit navn frem.

Eksperterne fra Bruun Rasmussen blev hængende til længe efter klokken 14, indtil alle 179 havde fået deres ting vurderet.

  • fyens.dk