Huslejestigning for de ældre


Huslejestigning for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Lejerne i flere afdelinger under Faaborg Ældreboligselskab - blandt andet på ældrecentret Lykkevalg i Korinth - bliver nu stillet over for forhøjelser af deres husleje på grund af årsregnskaber i afdelingerne for 1999, der ikke kan nå sammen.

Faaborg Kommune, der skal godkende årsregnskaberne, er blevet præsenteret for fire afdelinger med underskud - ældreboligerne på Sybillesvej i Korinth (særligt stort underskud), ældrecentret Lykkevalg i Korinth, de ældrevenlige boliger i Millinge-Diernæs samt de ældrevenlige boliger i Håstrup - og tre med overskud - Plougs Løkke i Faaborg, bofællesskabet Strandgården i Faaborg samt de ældrevenlige boliger på Assensvej i Faaborg.

Sagen behandles på økonomiudvalgets møde på mandag, hvor oplægget til politikerne fra administrationen er en løftet pegefinger til Faaborg Ældreboligselskab og afdelingerne med underskud om at sikre en fremtidig realistisk budgetlægning.

Engangsforeteelse

Niels Peter Ellegaard, formand for Faaborg Ældreboligselskab, siger:

- Der er tale om engangsforeteelser. Fra 2001, når vi har fået reguleret huslejerne, vil afdelingerne komme ind i en rolig gænge. Det har blandt andet vist sig, at der i nogle af afdelinger skulle laves nogle ting, som beboerne ønskede, og det koster altså, og da der er omkostningsbestemt leje, ja så skal pengene hjem via huslejen. I nogle af afdelingerne har der også været perioder i starten med ikke-udlejede boliger, og det har også kunnet mærkes.

Ældreboligerne på Sybillesvej, som boligselskabet købte af kommunen er særlig hårdt ramt, fordi de i starten var særdeles svære at leje ud på grund af for ringe standard. Sybillesvej-boligerne er nu renoverede og alle udlejede.

Højere husleje til de ældre vil i øvrigt også betyde større udgifter til boligstøtte for kommunen.

Huslejestigning for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce