Dette er en artikel fra arkivet

Prins Henrik var på toppen, da han i 2012 drog ud for at besøge Konnerup Chokolade, Tuco Marine og billedhugger Keld Moseholm. Læs eller genlæs reportagen fra besøget.

Faaborg: Prinsgemalen er en levemand. Han er erhvervs-livets mand. Han er sejlsportsmand, og så er han kunstner.

Derfor ramte gårsdagens program, der gik til Konnerup Chokolade, Tuco Marine og Keld Moseholm, fuldstændig plet.

Men udover de før nævnte ting er prinsgemalen også en humørbombe og en spas­mager. Det sås tydeligt i går, hvor han virkelig var i hopla, og iført stort smil og stok, drog han ud på ruten, der begyndte hos Konnerup i Vester Aaby.

Her introducerede Henrik Konnerup ham for deres chokoladeproduktion, der bygger på den gamle franske metode.

Og prinsgemalen smed gerne stokken for selv at prøve kræfter med chokoladefremstilling og for at indvie Konnerups nye produktionslinje, der er møntet på eksport.

- Held og lykke, lød det fra prinsgemalen, der med et stort smil og store armbevægelser klippede den røde snor.

Kunst og kulfiber

Hos Tuco introducerede Jonas Pedersen ham til deres succesfulde erhvervsbåde i kulfiber, inden turen gik til de små tykke mænds fader, billedhugger Keld Moseholm.

Og Moseholm og prins­gemalen er nærmest kollegaer, da de begge støber i bronze. Så det talte de to skulptører om. De to har endda udstillet samme sted - nemlig på Sculpture by the Sea i Aarhus i 2009, men de har aldrig mødt hinanden før i går.

- Det gik rigtig godt, lød det fra Keld Moseholm, der viste prinsgemalen rundt i værkstedet, i den store indendørs udstilling og i skulpturparken. Og prinsgemalen morede sig hjerteligt over de små tykke mænd.

- Han har god humor og kan godt se det humoristiske i tingene, sagde Keld Moseholm efterfølgende.

Prinsgemalen havde masser af spørgsmål til værkerne, og inden han efter 30 minutter forlod stedet, så fik han lige endnu en Moseholm til samlingen.

Tidligere på dagen havde kommunen givet ham en figur med de små tykke mænd.Men Bente og Keld Moseholm havde valgt at give prinsgemalen en naturalistisk figur, en lille model af Joy, så regentparret havde to figurer, der repræsenterede begge grene af Moseholms kunst - figurerne med de små tykke og de naturalistiske figurer.

Keld Moseholms barnebarn, Eva på 10 år, overrakte figuren, og derefter foreslog prinsgemalen selv, at han skulle fotograferes med hende og parrets andet barnebarn, Jacob på otte år.

- Det var prinsgemalens egen ide, og det, synes de jo, var sjovt, lød det fra Keld ­Moseholm.

Mere om emnet

Se alle
Husker du besøget på Lyø i 2012? Regentparret slog en duet på øens slagnummer

Husker du besøget på Lyø i 2012? Regentparret slog en duet på øens slagnummer

FCK ærer prins Henrik med sørgebind i Europa League

FCK ærer prins Henrik med sørgebind i Europa League