Retssag mod fem unge i alderen 17-26 år er nu begyndt, og de risikerer lange fængselsstraffe. Tre er tiltalt for hjemmerøveri, mens to er tiltalt for medvirken i røverisagen, hvor en mand blev overfaldet og hans hund stjålet.

Sallinge: Hjemmerøveri af særlig grov beskaffenhed og medvirken til selvsamme.

Det er tiltalen, som Fyns Politi har rejst mod fem unge i alderen 17-26 år. Tre mænd og to kvinder er tiltalt for at stå bag et hjemmerøveri begået i Sallinge på Midtfyn 10. august 2017.

Ifølge anklageskriftet trængte to mænd på nu 17 og 21 år ind i en mands hjem i Sallinge den pågældende aften cirka klokken 22. Med sig havde de slagvåben, og de jagtede beboeren længere ind i huset, hvor de ifølge tiltalen gav ham flere knytnæveslag i ansigtet, inden de forlod stedet med mandens hund.

Den blev overladt til en 26-årig kvinde uden for huset, og de tre er tiltalt for hjemmerøveri, mens en 22-årig kvinde og en 25-årig mand er tiltalt for medvirken. Ifølge anklagemyndigheden tog de med trioen ud til adressen og kendte også til formålet med turen.

Nævninge fravalgt

Retssagen mod de fem begyndte tirsdag i denne uge med de første afhøringer.

Tidligere den pågældende dag var den 17-årige, 21-årige og den 26-årige på adressen for at købe en hund. Manden ønskede dog ikke at sælge hunden til de tre, og de forlod stedet. Men kun for at vende tilbage senere på aftenen, hvor de ifølge anklagemyndigheden gjorde sig til hjemmerøvere.

De tre personer blev anholdt kort tid efter og varetægtsfængslet dagen efter, mens de to sidste i femkløveret blev anholdt fire uger senere. De fem er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 288, og strafferammen er op til 10 års fængsel.

Ifølge anklager Stephanie Reby har de tiltalte fravalgt en nævningesag (tre juridiske dommere og seks nævninge), og sagen bliver derfor afgjort med domsmænd (en juridisk dommer og to domsmænd).

Der er afsat fire dage til sagen, og efter planen fortsætter retssagen fredag med afhøring af endnu to af de tiltalte, mens ofret og et vidne blandt andet skal afhøres i næste uge. Der forventes at falde dom 2. februar.

Den 21-årige og 17-årig er også tiltalt for hærværk samt trusler i forbindelse med hjemmerøveriet.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
1
Nabo overværede groft hjemmerøveri: Unge nægter sig fortsat skyldige

Nabo overværede groft hjemmerøveri: Unge nægter sig fortsat skyldige

Grundlovsforhør: Nye sigtelser i sag om hundehandel og hjemmerøveri

Grundlovsforhør: Nye sigtelser i sag om hundehandel og hjemmerøveri

3
Hjemmerøvere varetægtsfængslet i fire uger

Hjemmerøvere varetægtsfængslet i fire uger