Huller i kommunal tandpleje


Huller i kommunal tandpleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AKUT: Efter sommerferien står Årslev Kommune uden klinikchef og specialtandlæge

ÅRSLEV: Den kommunale tandpleje i Årslev går en usikker fremtid i møde. Siden april har kommunen været uden en specialtandlæge, der blandt andet har til opgave at udføre tandreguleringer. I stedet har den fungerende klinikchef, Annette Lomholdt, taget de ekstra opgaver på sig.

Men nu melder også hun sin afgang den 30. september. Samtidig ønsker hun ekstra betaling for udførte tandreguleringer siden april.

Borgmester Hans Jørgensen (S) ønsker ikke at kommentere lønkravet.

- Men vi er underlagt et vist tidspres for at finde en løsning på den nuværende situation, siger han og tilføjer, at klinikchefens afgang efterlader et hul i den kommunale tandpleje.

Flere løsningsforslag

Sagen blev politisk behandlet på et økonomiudvalgsmøde tidligere på ugen. Her skulle medlemmerne af udvalget tage stilling til en række konkrete løsningsforslag fra klinikchef Annette Lomholt. Hun foreslår blandt andet en driftsaftale mellem Årslev og Odense. Aftalen vil betyde, at tandregulering fremover skal foregå på Odense Kommunes Centralklinik, mens tandklinikken i Sdr. Nærå tager sig af den øvrige tandbehandling.

En anden mulighed er at ansætte en ny klinikchef, som selv kan udføre tandregulering. Alternativt kan de mere krævende opgaver løses ved at henvise børnene til en privatpraktiserende specialtandlæge.

For det tredje foreslår Annette Lomholt, at Årslev indleder et samarbejde med Ryslinge og Ørbæk kommuner, som har haft fælles kommunal tandpleje siden 1978.

Må ikke koste ekstra

Klinikchefens forslag fik en kølig modtagelse på økonomiudvalgsmødet i denne uge.

- Når der ikke blev truffet en beslutning, hænger det sammen med, at de økonomiske beregninger er for usikre. Klinikchefen har selv regnet sig frem til, at løsningerne vil medføre en årlig ekstraudgift på op til 525.000 kroner. Men politikerne var enige om, at en løsning ikke måtte koste ekstra, forklarer kommunaldirektør Annalise Horster, som deltog i mødet.

Borgmester Hans Jørgensen kan bekræfte hendes udlægning.

- Med de ekstra sparekrav, som en ny aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening lægger op til, har vi ikke råd til at bruge flere penge på tandplejen. Der skal der findes en løsning inden for den eksisterende ramme, konstaterer han.

Borgmesteren tilføjer, at et samarbejde med andre kommuner var det forslag, som fik den største opbakning. Derfor har udvalget bedt forvaltningen om at regne på netop den løsning. Der går dog mindst 14 dage, før lommeregneren kommer i brug. Kultur- og socialchef Torben Bach-Petersen, som har fået ansvaret for sagen, er for tiden bortrejst.

Fungerende klinikchef, Annette Lomholt, ønsker ikke at kommentere, hvorfor hun agter at gå på pension. Annette Lomholt er 61 år.

Huller i kommunal tandpleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce