Hovsa - hvor kom den oplysning om Faaborg fra?


Hovsa - hvor kom den oplysning om Faaborg fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG-åstrup-VESTER ÅBY: Faaborg Kommune har ingen planer om at slå to skoleinspektør-stillinger sammen til én.

Det fastslår direktør i Servicecenter Børn og Kultur, Ingelise Plougsbæk, efter en artikel i dagbladet Politiken forleden, hvor i alt 58 kommuner - heriblandt Faaborg - i en rundspørge tilsyneladende svarede, at de ville benytte sig af muligheden for at lade én skoleinspektør stå for to eller flere skoler.

Åstrup-V. Åby

Muligheden har eksisteret siden marts som led i et forsøgsprojekt mellem Undervisningsministeriet, Socialministeriet og Kommunernes Landsforening for skoler med under 100 elever i landdistrikter og i byområder for skoler med under 150 elever.

I Faaborg Kommune er det kun den lille Åstrup Skole med 36 elever, der opfylder kriterierne, men Ingelise Plougsbæk afviser, at der er planer om at slå eksempelvis skoleinspektørstillingen her sammen med inspektørstillingen på den nærliggende Vester Åby Skole.

- Vi har ikke svaret

- Vi har overhovedet ikke deltaget i den rundspørge, som Politiken refererer. Jeg har undersøgt sagen og talt med min nærmeste medarbejder, som ud over mig er den eneste, der kan udtale sig om det spørgsmål, og hun har heller ikke udtalt sig til Politiken, så det er lidt mystisk, hvor de har det fra, siger Ingelise Plougsbæk, som ikke vil foretage sig yderligere i sagen.

- Jeg synes nok, at jeg kan finde på noget andet og mere fornuftigt at bruge min tid på end at opklare, hvordan den slags historier opstår, siger Ingelise Plougsbæk.

Også Ringe-mystik

Også Ringe Kommune er i artiklen citeret for at ville benytte sig af muligheden for at slå to inspektørstillinger sammen, men her har børne- og kulturchef Tonni L. Jørgensen tidligere på ugen afkræftet resultatet fra Politikens rundspørge og tillige afvist at have talt med Politiken i forbindelse med artiklen.

Frygter ikke fyringer

Danmarks Skolelederforening frygter i øvrigt ikke, at der bliver tale om massive fyringer af de tiloversblevne skoleledere de steder, hvor ordningen eventuelt gennemføres.

Foreningen forventer således, at kollegerne vil blive omplaceret i andre stillinger.

Projektet kører frem til 31. juli 2006, men resultaterne vil allerede i folketingssamlingen år 2005/2006 blive brugt til en eventuel lovændring, fremgår det af Undervisningsministeriets retningslinjer.

Oplysningerne i artiklen om Faaborgs svar har vakt nogen lokal uro, da der i forvejen er usikkerhed omkring den lille Åstrup Skole.

Hovsa - hvor kom den oplysning om Faaborg fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce