Hotelboss optimist efter magert år


Hotelboss optimist efter magert år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunefusioner årsag til skuffende 2007-resultat på Hotel Faaborg Fjord, men 2008 bliver godt, mener direktøren

FAABORG: De er set bedre, regnskaberne fra Hotel Faaborg Fjord, end det 2007-regnskab, som for nylig blev offentliggjort.

Men tallene og det beskedne resultat før skat på 228.000 kroner ud af en omsætning på 27 millioner kroner har sin forklaring, lyder det fra hotel-direktør Claus Brunse.

- I 2006 fik vi et kanonresultat, og i 2007 kom så kommunesammenlægningerne. Det kunne vi mærke på antallet af konferencer, siger Claus Brunse, som betegner markedet for konferencer afholdt af kommuner og regioner som "helt brak" i det meste af 2007. Samtidig leverede datterselskabet Event Faaborg, der mest er kendt for kraftige motorbåde og deraf følgende actionoplevelser for hotelgæsterne, et underskud på næsten 100.000 kroner til koncernen sidste år.

Millionoverskud i år

Og da der samtidig var lidt færre sommerferieturister på byens store hotel end året før, stod det klart, at hverken omsætning eller resultat kunne holdes fra 2006 til 2007.

Til gengæld vurderer hotel-direktøren, at 2008 resultatmæssigt vil bringe Hotel Faaborg Fjord tilbage til 2006 - med en omsætning på omkring 30 millioner og et driftsresultat i omegnen af 1,8 millioner kroner.

50-100 nye værelser

Den slags fremgang er også nødvendig, hvis Claus Brunses udvidelsesplaner skal realiseres i løbet af to til tre år, sådan som planen er nu.

I flere år har en skuffe i Claus Brunses skrivebord nemlig indeholdt tegninger til en udvidelse af hotellet med mellem 50 og 100 nye værelser.

- Når det igen er til at få fat i håndværkere, skal vi nok til at i gang. Det er det antal ekstra værelser, der skal til, hvis vi vil gå efter de helt store kongresser, siger Claus Brunse uden at ville sætte en præcis dato på første spadestik.

Til gengæld vil han godt sætte dato på, hvornår datterselskabet Event Faaborg runder en million kroner i omsætning.

Fortsat eventhotel

Det skulle nemlig gerne ske i løbet af de sidste måneder af 2008, og stort set hele omsætningen i datterselskabet stammer fra actionsejlads med de hurtige motorbåde, som efterhånden er et kendt fænomen i den ydre del af fjorden.

- Vi skal fortsat være et eventhotel, og vi skal blive ved med at finde den slags nicher. Det er vi nødt til, hvis vi skal lokke folk og firmaarangementer til Faaborg fra Odense, Jylland og København, siger Claus Brunse.

Samtidig venter renoveringsprojekter og tekniske opgraderinger forskellige steder i det store bygningskompleks i et omfang, så hoteldirektøren hvert år må poste op mod en million kroner i opgaverne for at følge med udviklingen i hotelbranchen.

Hotelboss optimist efter magert år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce