Hospitalsdirektør: En ulykkelig sag


Hospitalsdirektør: En ulykkelig sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: Når Odense Universitetshospital (OUH) ikke valgte at operere Aksel Albertsen akut, mens han ventede på at komme til Respirationscenter Vest, beror det på et lægefagligt skøn.

- Man har foretaget et fagligt skøn, som ud fra kliniske og objektive data - altså patientens udseende og blodprøver - angav, at patienten kunne klare sig uden respirator. Det viste sig sidenhen, at patientens tilstand var dårligere end skønnet, siger direktør på (OUH) Judith Mølgaard.

Hun betegner Aksel Albertsens død som en "ulykkelig sag".

Formentlig i live i dag

På respirationscentret bekræfter overlæge Ole Nørregaard, at Aksel Albertsen sandsynligvis ville være i live, hvis han havde nået at få sin operation og transportable respirator 14. april.

- Jeg tror, at han havde været i live i dag. Ud fra den logik, at vi jo ellers slet ikke skulle foretage indgrebet, siger Ole Nørregaard, der ligeledes betegner hændelsen som "ulykkelig".

Han understreger, at lokale sygehuse kan - hvis patientens tilstand bliver livstruende - foretage trakeotomi og efterfølgende indlægge patienten på sin egen intensivafdeling.

Da Respirationscenter Vest 14. april meddeler Odense Universitetshospital, at man ikke kan tage imod Aksel Albertsen på grund af strejke, vælger OUH imidlertid i samråd med netop respirationscentret at aflyse operationen, fordi man der ikke vurderer situationen som akut.

- Vi vælger ikke at foretage trakeotomi, fordi det ikke giver mening, når vi ikke kan få ham videre, siger overlæge på OUH Søren Jepsen.

På OUH har man nemlig hverken den fornødne respirator eller personale med kompetence til at oplære i brugen af netop denne type respirator.

Hvis Aksel Albertsen var blevet opereret, skulle han altså i stedet ligge på intensiv i en midlertidig respirator på OUH.

- Det ville vi ikke byde ham, med mindre situationen forværredes, siger Søren Jepsen.

På grund af den manglende respirator måtte Aksel Albertsen 24 timer i døgnet gøre brug af en iltmaske.

Og her har man taget det skøn, at Aksel Albertsen stadig var forsvarligt dækket ind af iltmasken, fortæller hospitalsdirektør Judith Mølgaard.

Men 16. maj går det hele meget hurtigt.

- Så er han blevet akut dårlig og får desværre hjertestop og dør af det, siger hun.

Hospitalsdirektør: En ulykkelig sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce