Horne-revyen fylder 40 år

Marianne Tjørnehøj er dronningen af Horne-revyen - for syvende år i træk står hun i spidsen, og i år kan revyen fejre sit 40 års jubilæum.
Foto: Peter Leth-Larsen

Horne-revyen fylder 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horne: At lave en revy i Horne tager nogenlunde lige så lang tid som at brygge en god øl. To til tre måneder skal der til. Fra den første brainstorm i starten af november, til skuespillerne står og funkler på scenen ved premieren i slutningen af januar.

Faaborgenseren Marianne Tjørnehøj, 47, har instrueret og selv stået på scenen i Horne Forsamlinghus siden 2009, og hun elsker det stadig.

- Min store drøm har altid været at blive skuespiller. I mange år havde jeg ansøgningen til skuespillerskolen liggende i skuffen, men den blev aldrig sendt af sted. På et tidspunkt blev jeg enig med mig selv om, at det løb nok var kørt, og så måtte jeg få afløb for det i fritiden i stedet, fortæller hun.

Det har hun så gjort.

I en årrække var hun med til at lave revy i Båring på Nordfyn, og hun har også haft en hovedrolle i Frøbjerg Festspil.

Da hun flyttede til Faaborg for 10 år siden gik Båring-revyen samtidig i sig selv, og Marianne Tjørnehøj var pludselig arbejdsløs amatørskuespiller.

Men det holdt ikke længe. Horne-revyen stod nemlig og manglede en instruktør.

- Men jeg sagde kun ja, hvis jeg selv kunne komme på scenen. Det er en væsentlig drivkraft for mig at stå på den scene, fortæller hun.

Hvad det er, det handler om, har hun svært ved at forklare.

- Det er noget, der skal opleves. Man har øvet og øvet og øvet på en tekst, og den forløsning, det giver at aflevere den på scenen og få publikums respons, er simpelthen et kæmpe adrenalin-kick. Man bliver helt høj af det, fortæller hun.

Elsker sine manderoller

På scenen har Marianne Tjørnehøj en særlig forkærlighed for rollen som lettere forhutlet mandfolk med et påfaldende stort selvværd.

I Hornerevyen har hun adskillige gange som "Hjalmar" hundset rundt med kammeraten "Olmer" alias Helle Knudsen. Begge d'herrer er udstyret med veludviklede bodegamuskler og bukser, der har svært ved at holde sig over bæltestedet.

Det er sjovt.

Som instruktør, der ikke har sit daglige liv på Horne Land, ser Marianne Tjørnehøj det som sin opgave at gøre teksterne - i den ellers ekstremt navlepillende og selvfede revy - lidt mere almengyldige.

- Mit mål er, at numrene får flere lag, så der også er noget at grine af for den del af publikum, der ikke er helt så lokalkendte. Hvis jeg kan grine af det, uden at være Hornebo, så er den i vinkel, siger hun.

Noget af det, revyen 2016 helt sikkert kommer til bearbejde er postyret omkring asylcentret på Præstekærgaard. Der går også hårdnakkede rygter om, at Horne Land er på vej med sin helt egen grænsekontrol, som skal holde uønskede elementer helt ude af sognet.

- Og så har Horne Mandskor jo haft jubilæum i år. Mon ikke der kommer noget om det, og mon ikke også nogle af de lokale kendisser har dummet sig lidt i årets løb, siger instruktøren med et klassisk skælmsk blink i øjet.

Der er premiere den 30. januar, og billetter kan købes hos Spar-købmanden i Horne fra den 4. januar.

Horne-revyen fylder 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce