For seks år siden startede Lars Aabrandt projektet FunFyn med hoppeborg i garagen på Holmevej i Espe. I dag er firmaet det største af sin art på Fyn og fejrer fem års jubilæum.

Espe: .... Jep, du læste rigtigt. Fem års jubilæum efter seks år.

Hvordan det kan lade sig gøre?, vil den opmærksomme læser nok spørge.

Det kommer vi tilbage til.

Vi starter lige i den 240 kvadratmeter store hal, som Lars Aabrandt for tre år siden fik opført på hjemadressen Holmevej 5 i Ringe.

- I starten havde vi tingene i garagen. Men det blev alt for besværligt. Det var altid det, der lå bagest, vi skulle bruge, fortæller han.

Jeg kunne se, at jeg kunne generere en indtægt og havde nået en størrelse, hvor det gav mening. Desuden har vi alt for travlt i højsæsonen til, at jeg kunne passe et arbejde ved siden af.

Lars Aabrandt, indehaver.

I hallen er opmagasineret det, der udgør grundstammen i FynFyn - alt fra hoppeborge, forhindringsbaner, rodeotyre, slush ice-, popcorn- og soft icemaskiner til megabordfodbold, musikanlæg, bumper balls, sumodragter og alt muligt andet til en sjov fest.

FunFyn startede som et hobbyprojekt for seks år siden, og da Lars Aabrandt hurtigt fik mulighed for at opkøbe et større lager af udstyr til en god pris, voksede sortimentet hurtigt. Og siden er det gået over al forventning, lyder det fra iværksætteren.

Nu på fuld tid

FunFyn lejer ud til alt fra fødselsdage og bryllupper til byfester, aktivitetsdage og firmafrokoster. I starten havde havde Lars Aabrandt et job som handicaphjælper ved siden af for at tjene til dagen og vejen.

- Det har gjort, at jeg ikke har behøvet at trække løn ud til mig selv de første år. På den måde har vi haft mulighed for at bygge hallen og investere i blandt andet en truck, uden at banken har skullet være ret meget inde over. Alle de penge, der er tjent, er blevet lagt i firmaet, og det er derfor, vi er vokset så hurtigt, forklarer han.

I april 2016 gik han all in og sagde sit job op.

- Jeg kunne se, at jeg kunne generere en indtægt og havde nået en størrelse, hvor det gav mening. Desuden har vi alt for travlt i højsæsonen til, at jeg kunne passe et arbejde ved siden af, siger han.

Højsæsonen starter så småt nu her ved konfirmationerne og varer ved til september.

- Har vi 20-30 udlejninger på en weekend, og der skal leveres flere forskellige steder, så er der tryk på, siger han.

Gerne flere totalarrangementer

Et par gange om året arrangerer Lars Aabrandt også totalarrangementer. Her står han for alt fra levering af telte, borde, stole, service, dekoration, musik, bartendere og så videre gennem en række samarbejdspartnere.

- Den slags måtte gerne fylde lidt mere. Jeg synes, det er rigtig sjovt at stå for alt. Jeg har været dj i 23 år med et af danmarks største mobildiskoteker, så jeg har et kæmpe netværk indenfor denne her branche, som jeg egentlig bare har vedligeholdt, fortæller han.

- Jeg kan godt lide at være den, der koordinerer og får det hele til at klappe, og så lever man højt på de klap, man får på skulderen og de glade mennesker.

Og dj-jobsene er heller ikke lagt helt på hylden. Dem er der nemlig lidt mere tid til i de stille vintermåneder i julefrokostsæsonen.

- Da min dj-karriere var på sit højeste, der spillede jeg 120 jobs om året. Nu spiller jeg omkring de 12-15 jobs og kan være lidt mere selektiv, siger han.

 

Drømmer om chauffør

Lars Aabrandt er stadig eneste ansatte i firmaet men har to kammerater til at hjælpe sig, når der er brug for det. Han kunne dog godt tænke sig fremadrettet at få mulighed for at ansætte en chauffør.

- Men det kræver, at jeg kan trække en ordentlig løn ud til mig selv først. Det kunne være rart at være mere hjemme og tage mig af papirarbejdet og kunne skåne mig selv lidt fysisk. Sådan en hoppeborg vejer mellem 150-400 kilo, siger han.

Nå ja, og hvorfor er det så, at FynFun holder fem års jubilæum efter seks år?

- Jo, altså vi troede jo faktisk, at det var i år. Men da vi så kom til at regne på det, så var det faktisk sidste år. Så nu holder vi en fem års jubilæumsfest med et års forsinkelse, siger Lars Aabrandt og fortsætter med et smil:

- Når man har det sjovt, så løber tiden åbenbart.

Det forsinkede jubilæum fejres med inviterede gæster den 19. maj - hvor der selvfølgelig vil være hoppeborg, hvis vejret tillader det. 

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.